Konsert med

Mari Eriksmoen

Spilleperiode

19/02-19/02

Sted

Håkonshallen

Pris

150kr - 300kr

Bestill

Overstått arrangement

Norges mest internasjonalt kjente sopran, Mari Eriksmoen, tar med seg et knippe velvalgte sanger til en konsert tett på publikum.

I løpet av et halvt decennium har Mari Eriksmoen seilt opp som en av de mest markante operasangere i sin generasjon. Hennes vedvarende kontakt med operahuset Theater an der Wien har ført til en rekke roller som har fungert som byggesteiner i en stadig oppadgående karriere.

Mari vekker internasjonal oppsikt og er etterspurt over hele Europa. Særlig eksellerer hun i operaer av Mozart i roller som Blonde, Pamina, Zerlina, Susanna og Fiordiligi. På scenen utviser hun en sprudlende lekenhet som passer perfekt til Olympia, enten det er i Oslo eller Wien, eller Rosina for La Monnaie i Brüssel.

I Håkonshallen lar hun operarepertoaret ligge, og viser seg fra en annen side, i det intime sang-formatet. En sang, i denne sammenheng, er et tonesatt dikt som tolkes og synges med innlevelse. Hver sang blir som et lite musikalsk univers i seg selv og ord og toner fyller rommet og våre hjerter. Vi får høre sanger av bl.a. Edvard Grieg, Richard Strauss, Agathe Backer-Grøndahl og Hugo Wolf. Pianisten Jie Zhang står for tonefølget.

PROGRAM

Richard Strauss (1864-1949)
Herr Lenz / Tekst: Emanuel von Bodman

Drei Ophelia-Lieder / Tekst: Shakespeare, oversatt av Karl Joseph Simrock
1. Wie erkenn' ich mein Treulieb

2. Guten Morgen, 's ist Sankt Valentinstag
3. Sie trugen ihn auf der Bahre bloss
Ständchen / Tekst: Alfred Friedrich von Schack

Edvard Grieg (1843-1907)
Mens jeg venter / Tekst: Vilhelm Krag

Ved Rondane / Tekst: Aasmund Olavsson Vinje
En fuglevise / Tekst: Henrik Ibsen

Robert Schumann (1810-1856)
Romance opus 28 nr. 2 / piano solo

Frédéric Chopin (1810-1849)
Etyde opus 25 nr. 12 / piano solo

Agathe Backer Grøndahl (1847-1907)
Sanger til tekst av Andreas Grimlund Jynge:
En kviddrende Lærke

Blomstersanking

Mod Kveld
Vaarmorgen i Skogen
Sov saa stille

Hugo Wolf (1860-1903)
Auch kleine Dinge / Tekst: N. Tommaseo, oversatt av Paul Heyse

Mir ward gesagt / Tekst: O. Marcoaldi, oversatt av Paul Heyse

Du denkst mit einem Fädchen / Tekst: N. Tommaseo, oversatt av Paul Heyse
Nein, junger Herr / Tekst: N. Tommaseo, oversatt av Paul Heyse
Mausfallensprüchlein / Tekst: Eduard Mörike

Er ist's! / Tekst: Eduard Mörike

Ich hab' in Penna einen Liebchen / Tekst: G. Tigri, oversatt av Paul Heyse


Varighet: 1 time

Video

Medvirkende

Sopran:

Mari Eriksmoen

Sopranen Mari Eriksmoen har studert ved Norges musikkhøgkole, musikkakdemiet i Paris og ved Det Kongelige Operaakademi i København. I løpet av de siste seks årene har hun gjort seg positivt bemerket både på operascenen og konsertpodiet. Særlig har hun hatt suksess i mozartroller som Blonde, Susanna, Zerlina, Pamina og Fiodiligi ved berømte operahus som Theater an der Wien, La Monnaie, Bayerische Staatsoper og Glyndebourne, Ved Den Norske Opera & Ballett har hun sunget Adele, Olympia og Pamina til meget gode kritikker. Nylige konsertopptredener omfatter bl.a. Solveig i Peer Gynt, Mozarts messe i c-moll, Händels Messias og Ein deutsches Requiem av Brahms. Denne recitalen markerer hennes første engasjement ved Bergen Nasjonale Opera.

Piano:

Jie Zhang

Jie Zhang har sin utdannelse fra Shanghai Musikkonservatorium, Norges musikkhøgskole og Hochschule für Musik und Theater i Hamburg. Hun har også studert under Leif Ove Andsnes. Med sitt store talent har hun vunnet flere priser, bl.a. Grieg International Piano Competition i Oslo, Prinsesse Astrids musikkpris og Eva Knardahls talentpris. Jie Zhang konserterer som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Hun har vært solist med symfoniorkestrene i Norge, og hun akkompagnerer Norges beste solister, som fiolinisten Eldbjørg Hemsing og sopranen Mari Eriksmoen. Karrieren har ført henne til konserthus over hele verden fra Kina til USA og Norge til Italia. Hun gjester Bergen Nasjonale Opera for første gang.

Samtlige spilledatoer

  • 19/02 søndag 18:00

    Overstått arrangement

Tilbake til toppen