Private View

på Borealis

Spilleperiode

11/03-12/03

Sted

Grieghallen

Pris

150kr - 350kr

Bestill

Overstått arrangement

Hitchcocks innovative symbolikk i prisvinnende opera.

Private View er inspirert av en film av Hitchcock, og er en av de mest vellykkede nye operaene i Europa i løpet av de siste to årene.

Det hele begynte som et samarbeid mellom Bergen Nasjonale Opera og Musikkteater Transparant (Antwerpen). BNO introduserte den belgiske komponisten Annelies Van Parys til den Shetland-baserte dikteren Jen Hadfield på en av BNO / AdOperas utviklingsakademier. Resultatet ble en nyskapende kammeropera basert på Hitchcocks "Rear Window".

Ved hjelp av video og en smart Rubiks kube-lignende iscenesettelse, fanger Private View spenningen av et ekte thriller, av en fengslende krimroman, en følelse av humor og et intrikat nett av referanser til Hitchcocks innovative symbolikk. Publikum blir kikkere som invaderer andres liv i søken etter sannheten. Men forteller våre øyne hva som egentlig skjer? Stykket konfronterer oss med det å se og å bli sett - et spørsmål som virker mer relevant i dag enn tidligere - Storebror ser / følger oss mer enn noensinne.

Private View er laget for fire sangere og et kammerensemble og er regissert av Tom Creed. Operaen har vunnet tre store priser, inkludert den prestisjetunge Fedoraprisen for nyskrevet opera.

Neue Vocalsolisten og BIT20 Ensemble fremfører kammeroperaen. 

Annelies Van Parys / Musikk
Jen Hadfield / Libretto
Etienne Siebens / Dirigent

Tom Creed / Regi

Peter Quasters / Lysdesign
Collective 33 1/3 / Design og video
Viviane Coubergs / Kostymedesign
Gaea Schoeters / Scenografi

Private View er en ny produksjon av Muziektheater Transparant, i samarbeid med 33 1/3 Collective, Asko|Schönberg, Opera Days Rotterdam, Concertgebouw Brugge, Deutsche Oper Berlin, Bergen National Opera og Les Théâtres de la Ville de Luxembourg. Med støtte fra Productiefonds Oost Nederland og BesteBuren. Verket var bestilt fra Annelies Van Parys av Muziektheater Transparant og Kunsthuis Opera Vlaanderen. Libretto på oppdrag fra Bergen National Opera. Private View vant Fedora-prisen - Rolf Liebermann Prize for Opera i 2014.

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, BIT20 Ensemble og Borealis - en festival for eksperimentell musikk

Private_View_Hitchcock

Hi Res Beeld Private View © Koen Broos

Hi Res Beeld Private View 3 © Koen Broos

Private_View_blue

Private_View_orange

Bilder: @Koen Broos


Varighet: 1 time og 15 minutter

Video

Samtlige spilledatoer

  • 11/03 lørdag 19:00

    Overstått arrangement

  • 12/03 søndag 15:00

    Overstått arrangement

Tilbake til toppen