Hopp til innhold

Stemmeprakt og følelser

Denne vinteren inviterer vi deg til store sangopplevelser i den prektige Håkonhallen. Vi har håndplukket fire sangere for å gi deg det beste av sangkunst med hver sin unike konsert. Du kommer tett på – det garanterer vi.

Rammen er intim: Det er bare sangeren med sin stemme og pianisten eller den lille instrumentgruppen som fremfører musikken, og du sitter nærmere podiet enn vanlig. Både utøverne og publikum kan føle hverandres reaksjoner, og det oppstår et usynlig bånd mellom podium og sal som løfter opplevelsen til noe sublimt.

Hver konsert innholder rundt 20 sangnummer, og hvert nummer er som en liten verden i seg selv. Og når kvelden er over er det som om du har besøkt et helt univers av følelser. Et nummer er gjerne en arie eller en sang - et tonesatt dikt. Musikk og lyrikk blandes for å uttrykke en stemning, sinnstilstand eller emosjoner i konflikt. Toner og ord løftes til et høyere nivå, og du lytter - intenst.  Du ser hver ansiktsdragning, hver lille håndbevegelse, hver innpust og hvert øyekast som føyes til sangerens prestasjon. Hvert nummer byr på nye stimulerende inntrykk, og når programmet er over har du ikke fått nok. Da kommer ekstranumrene.

SAE KYUNG RIM - 15. JANUAR

Først ut i konsertserien er den sør-koreanske sopranen Sae-Kyung Rim. Hun gjorde furore med tittelrollen i Madama Butterfly hos oss forrige sesong. Publikum i Grieghallen kokte av begeistring over den lille sangerens store utstråling og stemmeprakt. Nå byr hun på italienske arier og sanger, akkompagnert av Stephen Higgins, og du kan vente deg en fortreffelig kveld med mye begeistring.

I løpet av de neste tre konsertene kan du bli bedre kjent med noen av Norges beste sangere. Alle tre gjør seg bemerket i inn- og utland og høster svært gode kritikker for sine opptredener. Ikke bare kan du oppdatere deg på norsk sangkunst, men også oppleve tre helt ulike måter å synge på.

MARIANNE BEATE KIELLAND - 22. JANUAR

Mezzosopranen Marianne Beate Kielland gjør et staselig inntrykk med sin skinnende sølvstemme. Høy og elegant finner hun roen og lar tonene strømme ut over sitt publikum, enten hun synger Mahler med et symfoniorkester eller Bach i en kirke. Det er noe guddommelig ved hennes sangerevne som umiddelbart treffer deg.

MAGNUS STAVELAND - 12. FEBRUAR

Magnus Staveland har med sin lettere tenorstemme gjort stor lykke i barokkrepertoaret. Vår tids viktigste spesialister innen barokkmusikk spør etter ham når nye prosjekter skal planlegges. Og det de etterspør er hans fleksible og lette stemme som samtidig kan uttrykke et stort register av følelser. Som en ekstrabonus til deg, har Magnus Staveland med seg danseren Steve Player. Han er ekspert på dans fra svunne tider, og føyer sine trinn og hopp til musikken på en mesterlig måte.

Både Marianne Beate Kielland og Magnus Staveland kan du høre sammen med en liten instrumentgruppe fra ensemblet Barokksolistene, ledet av Bjarte Eike. Du kan glede deg til to flotte konserter med nydelig musikk fra barokken, kjent og ukjent.

MARI ERIKSMOEN - 19. FEBRUAR

Som avslutning på serien gir vår sangstjerne Mari Eriksmoen en ren romanseaften sammen med pianisten Jie Zhang. Hun har hentet frem det beste av sanger fra tysk romantikk som passer hennes lyse, glitrende sopranstemme. Særlig kan du glede deg til å høre et knippe uttrykksfulle sanger av Agathe Backer Grøndahl - kanskje Norges viktigste kvinnelige komponist. Og kvelden blir ikke komplett før hun har berørt ditt hjerte med noen numre av Edvard Grieg. Mari Eriksmoen inntar for tiden den ene store europeiske operascene etter den andre - i stor fart. I forrige sesong sang hun i Zürich og Berlin, og etter konserten hos oss bærer det rett til München og Wien. Heng med, hun er her bare én kveld!

BILLETTER FÅR DU HER

Tekst av programsjef Nicolai Riise
Av Bergen Nasjonale Opera

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!