Hopp til innhold

Forbudt musikk på Rekstensamlingene, med Elizaveta Agrafenina fra Unge Stemmer

Bli med på en vandrekonsert gjennom Rekstensamlingens saler og korridorer med fremføring av verk skrevet av komponister som ble forbudt av nazistene før og under andre verdenskrig.

Den russisk-norske sopranen Elizaveta Agrafenina studerer ved konservatoriet i Amsterdam og er medlem av talentprogrammet Unge Stemmer. Denne uken opptrer hun sammen med sangere tilknyttet Edvard Grieg Kor på Rekstensamlingene.

FORBUDT MUSIKK - KONSERT 23. NOVEMBER

På Rekstensamlingene får du høre verk skrevet av komponister som ble forbudt av nazistene før og under andre verdenskrig; Fridtjof Backer-Grøndahl, Fartein Valen, Jan Wølner, Viktor Ullmann, Felix Mendelssohn, Gustav Mahler, Kurt Weill, Ignacy Lilien, Pauline Hall, Harald Sæverud, Otto Mortensen, Henriette Hilda Bosmans, Ludvig Irgens-Jensen og Viktor Ullmann. Edvard Grieg Kors huskomponist, Tyrone Landau har satt sammen konserten.

ARTISTER

Elizaveta Agrafenina / sopran
Turid Moberg / alt
Tyrone Landau / tenor
Ellena Hale / piano
Stephen Higgins / piano

Konserten er produsert av Rekstensamlingene i samarbeid med Edvard Grieg Kor. Mer info og billetter

UNGE STEMMER

Gjennom talentprogrammet Unge Stemmer støtter Bergen Nasjonale Opera sangere i startfasen av utdanning og karriere. Per i dag er ni unge sangere med i programmet, og vi har ambisjoner om å utvide med flere talenter over tid. Som medlemmer i Unge Stemmer blir sangerne veiledet gjennom studiene, får roller i BNOs oppsetninger og medvirker på akademier. Talentprogrammet Unge Stemmer ledes av sanger og pedagog Simon Kirkbride.

Elizaveta Agrafenina har vært medlem av Unge Stemmer siden 2015. Hun har bl.a. sunget på BNOs festival Mimi Goes Glamping og i mars 2019 medvirker hun i den fullsceniske oppsetningen av Massenets opera Werther i Grieghallen.
I oktober 2017 ble Elizaveta tildelt Lars Grønhaugs Ærespris.

Les mer om talentprogrammet Unge Stemmer

Foto: Per D. Zaring

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!