Hopp til innhold

Sesongprogrammet for 2018/19 er lansert

Velkommen til en ny sesong med stor opera og vakre stemmer! Her er noe for alle tilstander, i et program som spenner fra det romantiske og lengtende til det optimistiske og morsomme.

Kjære publikum, velkommen til en ny sesong, med to store oppsetninger og et yrende mangfold av ulike prosjekter, arrangementer og konserter. Vi presenterer spennende stemmer fra hele verden, fremtidens opera og ulike aktiviteter for barn og unge.

De to hovedproduksjonene i Grieghallen er begge bygget på litterære søyler: Den ene av den provoserende Voltaire - og den andre av den tankevekkende Goethe. Voltaires Candide, som ble forbudt på grunn av vågale uttrykk og uærbødige utspill mot religiøs selvhøytidelighet, var midt i blinken for Bernstein som formet romanen om til en fantastisk operette. Vi ser frem til å presentere den som helhet for første gang i Norge, samtidig med 100-årsjubileet for Bernstein. Massenet derimot, endret Goethes halvbiografiske fortelling om den grublende og lengtende Werther til å bli en av de mest romantiske utbruddene i operahistorien, med et musikalsk landskap fylt av store følelser.

BNO skal turnere med en kammerversjon av Carmen og arrangere en ny operafest – som blir et “tapasbord” med sangere, musikere og lokale retter. Vi skal også på tokt flere steder langs kysten, fra Sola i sør til Sunnfjord i nord.

Sesongprogrammet vårt for 2018/19 er variert på flere måter, med noen kunstnere og komponister som er internasjonalt anerkjente og veletablerte, mens andre er helt i begynnelsen av sin karriere.

Ta vel imot et vidt spekter av kunstnere som Antony McDonald, Thom Southerland, Edgaras Montvidas, Kevin Whately, Anthony Gregory, Randi Stene, Catriona Morison, Beate Mordal, Karen Kamensek og Noluvuyiso Mpofu. Som alltid er vi svært glade for å kunne fortsette med å dele den kreative energien vår med samarbeidspartnere som Bergen Filharmoniske Orkester og Edvard Grieg Kor.

KATALOG PÅ NETT

Her kan du bla gjennom programmet på nett

Siste nyheter

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten.

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!