Skip to main content

Internasjonal pris til BNO

Vi har vunnet prisen for mest kreative produksjon under Creative Edinburgh Awards med lydkunstprosjektet THIS EVENING'S PERFORMANCE HAS NOT BEEN CANCELLED!

- Når alle avlysninger var et faktum grunnet koronasituasjonen tidligere i år, tenke BNO nytt og lagde flere digitale prosjekt. Et av prosjektene var dette lydkunstprosjektet som nå ble hedret med denne prisen. Det er tøffe tider vi lever i, også for kulturbransjen, og vi har hatt mange avlyste forestillinger. Det er derfor ekstra inspirerende, en vitaminpille, å bli anerkjent på denne måten for vårt kreative arbeid i BNO, sier operasjef Mary Miller.

THIS EVENING'S PERFORMANCE HAS NOT BEEN CANCELLED
Den skotske lydkunstneren Zoê Irvine står bak den prisvinnende interaktive forestillingen, som ble presentert for første gang på Festspillene i 2020. Operahus over hele Europa var med, og publikum ble invitert til å delta via sin egen telefon. Over 50 personer fra 9 ulike operaselskap og festivaler rundt om i Europa satt klare til å ta innringeren med bak i kulissene for å fortelle hva som skjedde like før koronaviruset førte til teppefall og stengte dører.

Prosjektet hadde 9 internasjonale samarbeidspartnere:
Bergen Nasjonale Opera, Norge
Garsington Opera, Storbritannia
The Airport Society, Belgia
Muziektheater Transparant, Belgia
Teatro Real Madrid, Spania
De Nationale Opera, Nederland
Grand Théâtre de Genève, Sveits
Wuppertaler Bühnen, Tyskland
Staatsoper Hannover, Tyskland

THIS EVENING'S PERFORMANCE HAS NOT BEEN CANCELLED ble presentert som del av Festspillene i Bergen den 31. mai og 2. juni 2020. Les mer her

Opplev litt av magien fra forestillingen på forestillingens egen nettside

Se klipp fra Creative Edinburgh Awards (hopp til 9:52 inn i videoen)

This Eve Pics Nett

Latest news

Grieghallen Red Inside

#REDALERT

A civilized and balanced society demands that all generations are cultured in the broadest sense.