Hopp til innhold

Operafest på Terminus

Kjøp billetter
Premiere: 11. okt. 2018 Spilleperiode: 11 - 13/10

Tre dagers operafest på Grand Hotel Terminus, med OperaBobler, OperaSmak og en sydende forestilling av Carmen, med Filipa van Eck i hovedrollen.

Bergen Nasjonale Opera og De Bergenske inviterer til tre dagers operafest på Grand Hotel Terminus.

OperaBobler og OperaSmak har i foregående år vært fulltegnet lang tid i forkant. I år utvider vi med én dag og legger til kåseri og en heftig forestilling av Carmen!

PROGRAMMET FOR OPERAFEST

TORSDAG 11. OKTOBER KL 19 - OPERABOBLER
OperaBobler finner sted i den vakre festsalen til Terminus, passende kalt Forskjønnelsen. Kvelden består av kjente operaperler blandet med boblene fra cava, prosecco og champagne, samt lett fingermat. Artister for kvelden er sopran Noluvuyiso Mpofu, tenor David Curryog pianist Stephen Higgins.

FREDAG 12. OKTOBER KL 19 - OPERASMAK
OperaSmak består av fire-retters middag med vinmeny, i vakre Forskjønnelsen, med arier mellom rettene Artister for kvelden er sopran Noluvuyiso Mpofu, tenor David Curry og pianist Stephen Higgins.

OM ARTISTENE
Sopranen Noluvoyiso Mpofu har vunnet mange prestisjetunge priser internasjonalt, og synger også den kvinnelige hovedrollen i høstens store operette i Grieghallen, Candide. David Currys strålende karriere har ført han til alle verdens hjørner. I de senere årene har han hatt en enorm suksess ved det berømte Châtelet-teatret i Paris. Stephen Higgins er en svært etterspurt pianist og jobber som dirigent og pianist ved ledende britiske operahus som Glyndebourne, Royal Opera House, English National Opera og Scottish Opera.

LØRDAG 13. OKTOBER - KÅSERI, BUFFET OG CARMEN

Kl 13-14: OperaKåseri: Carmen og kaker
Kom nærmere innpå uimotståelige Carmen sammen med BNOs programsjef Nicolai Riise. Hans foredrag trakk fulle hus på festivalen Mimì Goes Glamping med suksesskombinasjonen kaker og kåseri. Terminus konditor, Evlyn Stendal, står for de lekre kakene, mens Nicolai forteller om operahistoriens mest kjente rolleskikkelse - kvinnen som selvsikkert nedlegger menn og fører kjærligheten inn i en intens kamp mellom liv og død.

Kl 18.00: Tapasbuffet
Det er mulig å nyte en lekker tapasbuffet* enten før eller etter forestillingen Carmen.

Kl 19.30-20.30: Carmen
I forestillingen om Carmen får du høre de aller mest kjente og heftige melodiene fra Bizets kjente opera med samme navn. I vår kammerversjon forteller de to venninnene, Frasquita og Mercedes, Carmens dramatiske historie. Carmen blir presentert på en time i en scenisk konsert* i Terminus Hall. Regissør er John Ramster, kjent fra vår kritikerroste produksjon av Den flyvende hollender i vår. Stephen Higgins er musikalsk ansvarlig. Se full rolleliste under.

Kl 21: Tapasbuffet
Det er mulig å nyte en lekker tapasbuffet** enten før eller etter forestillingen Carmen.

MEDVIRKENDE / CARMEN

John Ramster / Regi
Stephen Higgins / Musikalsk ansvarlig

Olga Jørgensen / Piano
Filipa van Eck / Carmen
Igor Gnidii / Escamillo
Álvaro Zambrano / Don José
Beate Mordal / Micaela
Elisabeth Gimmestad / Frasquita
Ingvild Schultze-Florey / Mercedes

OPERABOBLER kr. 695,-
OPERASMAK kr. 1245,-
OPERAKÅSERI kr. 250,-
CARMEN OG TAPAS kr. 775,-
CARMEN kr. 295-375,-

Foto: Filipa van Eck, som spiller hovedrollen i Carmen

*Scenisk konsert vil her si at sangerne er i kostymer og operaen fremføres som teater/interaksjon, men uten store kulisser.

**Tapasbuffet: Tataki på laks med aprikos og chili chutney / Scampi med ruccola, chili og hvitløk / Fennikelpølse med pepperotkrem og ruccola / Aspargessalat med gresskarkjerner og manchego / Kalvecarpacchio med tunfiskmajones, ruccola og pinjekjerner / Bruschetta med tomat og mozzarella / Kjøttboller i sterk tomatsaus / Krydderstekte poteter med hvitløksdressing / Brie, gorgonzola, fiken, nøttebrød / Hjemmelaget Aioli og focaccia / Vaniljepannacotta med bringebærcoulis og friske bær

___

Varm opp til Carmen med Habanera - arien Carmen synger når hun entrer scenen. Den er også kjent som 'L'amour est un oiseau rebelle'. Her i et opptak fra Royal Opera House i London:

Samtlige spilledatoer


11/10 Torsdag 00.00
Grand Hotel Terminus Kjøp billetter
Kjøp billetter
12/10 Fredag 00.00
Grand Hotel Terminus Kjøp billetter
Kjøp billetter
13/10 Lørdag 00.00
Grand Hotel Terminus Kjøp billetter
Kjøp billetter