Hopp til innhold
Spilletid: 3 t Pauser: 1
Språk: Fransk Tekstet: Norsk
Sted: Grieghallen
Premiere: 16. mars 2019 Spilleperiode: 16 - 22/03

Werther er et trekantdrama med tragisk utfall, men med noen av de mest romantiske klangene i operahistorien, malt med bred og bølgende pensel av den franske komponisten Jules Massenet (1842-1912).

Historien om den dypt forelskede kunstneren Werther, som ikke kan få sin livs kjærlighet Charlotte fordi hun allerede har sagt ja til Albert, ble først gitt ut som brevroman av Johann Wolfgang von Goethe i 1774. «Den unge Werthers lidelser» skapte storm og heftige diskusjoner, samtidig som den ble det store gjennombruddet for Goethe.

Det rørende barnekoret, som består av småsøsknene til Charlotte, rammer inn denne operaen, og deres forventningsfulle stemmer står i dyp kontrast til det uløselige dramaet mellom de voksne.

Vi gleder oss til å forene lokale og internasjonale krefter, med den rutinerte regissøren Antony McDonald i spissen, og med et glitrende solistpar som gjester Bergen for første gang: Den litauiske tenoren Edgaras Montvidas som Werther, og den prisvinnende skotske mezzosopranen Catriona Morison som Charlotte.

Billettene til premieren (kun) er nå i salg.

Medvirkende


Samtlige spilledatoer


16/03 Lørdag 18.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter
18/03 Mandag 19.00
Grieghallen Kommer snart
Kommer snart
20/03 Onsdag 19.00
Grieghallen Kommer snart
Kommer snart
22/03 Fredag 19.00
Grieghallen Kommer snart
Kommer snart