Hopp til innhold

Animert operaspill fra Bergen

Gratis inngang
Kommer snart...

Er det lov å leke med opera …? Ja visst! Bergen Nasjonale Opera er nå i full gang med å utvikle et nettbasert spill, der både komponist, librettist, sanger og regissør vil dukke opp som 3D-figurer.

Den unge komponisten Peder Barratt-Due (f. 1993) har fått i oppdrag fra Bergen Nasjonale Opera å lage et nettbasert operaspill sammen med det norske animasjonsfirmaet Expanse.

Arbeidstittelen er «Veien til premieren», og målet er å på en leken måte utforske hvordan en opera blir til, helt fra komponisten skriver ned sin første note – og frem til den store premierekvelden. Operaspillet skal være nettbasert og gratis for alle.

Spillet er løst basert på operaen La clemenza di Tito: Her kan vi følge komponisten W. A. Mozart og librettisten Metastasio (som altså skrev teksten) da de hver for seg skapte denne operaen på 1700-talet. Samtidig kan vi følge dagens regissør når hun utformer operaen på sin egen måte. Planen er også å kunne utforske andre deler av en operaproduksjon, som scenografi, rekvisitter, kostymer osv. Spillerne kan ‘peke og klikke’ på personer og gjenstander og samle poeng underveis.

Peder Barratt-Due, som for tiden bor i Los Angeles, er kreativ leder for prosjektet. Barratt-Dues egen nye kammeropera «Language is a skin», utviklet sammen med BNO, skulle hatt premiere som en del av Future Opera på Festspillene i Bergen (mai 2020), men ble som mye annet avlyst grunnet korona-krisen.

Peder Barratt-Due / Kreativ leder
Fredrik Fottland /Produsent (Expanse)
Sigurd Sørlie / Animatør (Expanse)

Samtlige spilledatoer


N/A