Hopp til innhold

LA CLEMENZA DI TITO

Kjøp billetter
Spilletid: 3 timer inkl. pause Pauser: 1
Språk: Italiensk Tekstet: Norsk
Sted: Grieghallen Billettpriser: Kr 200 - 750
Premiere: 13. mars 2021 Spilleperiode: 13 - 19/03

Rå maktkamp, begjær, sjalusi og Mozarts nydelige musikk. Operaen er like tidløs som plottet, og leverer all den skjønnhet og heftige følelser vi forventer fra mesternes mester.

Hvordan skal en politisk leder være? I en tid da kanskje makt og kontroll aldri har vært mer kritisk eksponert, presenterer vi Mozarts tidløse opera der en voldshandling blir møtt med tilgivelse. Historien er drevet av sjalusi, intens kjærlighet og lojalitet, i et politisk drama med klare paralleller til "House of cards". Les hele handlingen

Mozarts musikk er like tidløs som plottet, og leverer all den skjønnhet og heftige følelser vi forventer fra mesternes mester.

Den greske regissøren Rodula Gaitanou gjester Bergen for første gang og flytter handlingen fra antikken til vår samtids ekstremisme og polariserende samfunn. Har ønsket om makt og bruk av vold for å oppnå makt forandret seg på 2000 år?

Tenoren Alek Shrader har den utfordrende tittelrollen som Tito og sopranen Anush Hovhannisyan er hans hevngjerrige motpart Vitellia. Vi gleder oss også over å presentere to norske sangere i samspill: Mezzosopranen Ingeborg Gillebo i bukserollen som Annio, sammen med Beate Mordal som den modige kjæresten Servilia. Mezzosopranen Annika Schlicht står sentralt som den andre bukserollen i denne operaen, den dypt forelskede mannen Sesto, som følger Vitellias morderiske vei. Bassen Barnaby Rea som Publio kjenner vi også godt fra vår kritikerroste versjon av Peter Grimes.

Wolfgang Amadeus Mozart / Musikk
Caterino Mazzolà, etter Pietro
Metastasio / Libretto
Bergen Filharmoniske Orkester
Edvard Grieg Kor med gjester

Fullscenisk opera i to akter
Introduksjon 1 time før forestillingstart

En ny produksjon fra Bergen Nasjonale Opera
Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien

Se bilder fra prøvene i mars 2020:

Relaterte nyheter

La clemenza di Tito

Sex, vold og moderne opera

Helt fra tidlige tider har opera vært eksplisitt. Ofte like barbarisk som romantisk - og med langtrukne dødsscener. Men hva med iscenesettelsen? Må den være satt til fortiden?

Keiser Nero

I selvransakelsens øyeblikk

Rett foran øynene til imperiets nykronede keiser ble det fremført en voldelig og gripende opera, som om man skuet like inn i keiserdømmets undergang. Mozarts nye opera, La clemenza di Tito, var som en fremtidsvisjon, et trollspeil, noe ingen hadde sett maken til.

Samtlige spilledatoer


13/03 Lørdag 18.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter
15/03 Mandag 19.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter
17/03 Onsdag 19.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter
19/03 Fredag 19.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter