Hopp til innhold

Astrid Nordstad

Den norske mezzosopranen Astrid Nordstad er solist sammen med Bror Magnus Tødenes når den tradisjonsrike Operafesten på Terminus blir arrangert i oktober.

Mezzosopranen Astrid Nordstad kommer fra Trondheim og fullførte sin bachelorgrad ved Norges Musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo i 2014. Videre studier førte henne til den anerkjente pedagogen Susanna Eken ved Det Kongelige Operaakademi i København.

Høsten 2017 debuterte Nordstad på Den Kongelige Opera i København, som Flora i Verdis La traviata. Her har hun også sunget Adalgisa i Bellinis Norma og Arnalta i Monteverdis Poppeas kroning, tittelrollen i Brittens Rape of Lucretia og Dorabella i Così fan tutte. Våren 2018 sang hun igjen rollen som Flora i La traviata med Trondheim Symfoniorkester og Opera, og høsten 2019 rolledebuterte hun som Rosina i Barberen i Sevilla ved Ringsakeroperaen.

Nordstad var solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett (DNO&B) sesongene 2018/19 og 2019/2020: Våren 2019 sang hun Dido i Dido og Aeneas på Operaens Scene 2, og på Hovedscenen sang hun sesongen 2018/19 rollene som Majsa i Spar Dame, Gianetta i Elskovsdrikken, og Tisbe i Rossinis La Cenerentola (Askepott). Høsten 2019 var hun Maddalena i den nye og kritikerroste versjonen av Rigoletto.

Denne høsten (2020) tolker hun to ulike roller ved Den Norske Opera & Ballett: Først Mercedes i Bizets Carmen med Cathrine Winnes som dirigent – og deretter La badessa i Puccinis Sour Angelica, under ledelse av Eivind Gullberg Jensen.

- Astrid Nordstad gjør på sin side en strålende opptreden som den prostituerte Maddalena, leiemorderens Sparafuciles søster. Nordstads mørke og fyldige mezzosopran viser både kraft og fleksibilitet. NRKS musikkanmelder Eystein Sandvik om Rigoletto ved DNO&B