Hopp til innhold

Cathrine Ahlsen

Cathrine Ahlsen er kostymesjef ved Bergen Nasjonale Opera

Cathrine Ahlsen er utdannet kostymemaker hos Den Norske Opera & Ballett og NRK, men var også en periode også hos Norsk Film og Det Norske Teatret. Hun er en av få i Norge som har utdannelsen som kostymemaker, en spesialutdannelse som var opprettet for å verne kostymemakerfaget.

Fra 1986 jobbet Ahlsen også som farge- og stilkonsulent. I 2007 startet hun som kostymesjef her ved Bergen Nasjonale Opera, der hun har ansvaret for kostymer til forestillingene.

Hun har vært kostymedesigner for bl.a. La Cenerentola (Askepott) av Rossini i 2012 og Dama til Mozart-turneen høsten 2016. Høsten 2019 var hun kostymedesigner for Sweeney Todd i samarbeid med regissøren Christopher Luscombe, og våren 2020 var hun kostymedesigner for skoleturneen "Kjærlighet i rødt, hvitt og svart".

Oppdatering: Ahlsen skulle ha vært kostymedesigner for Salome under Festspillene i Bergen mai 2020, men på grunn av Covid-19 ble begge forestillingene avlyst.

Medvirket på

Salome
Spilleperiode: 20-22/05

AVLYST: Salome

Grotesk, erotisk, forbudt, psykotisk, utuktig, makaber - Salome tar for seg de ekstreme yttergrensene ved menneskets mørkeste tilbøyeligheter.

Les mer Utsolgt
Sweeney Todd
Spilleperiode: 06-08/11

Sweeney Todd

Blodig hevn, kjærlighet og saftige kjøttpaier er noen av ingrediensene i musikalen om den djevelske barberen fra Fleet Street, Sweeney Todd.

Les mer Kjøp billetter