Hopp til innhold

Christian Valle

Bassbarytonen Christian Valle er Publio, lederen for Titos livgarde, i vår oppsetning av Mozarts opera La clemenza di Tito med premiere 13. mars 2021 i Grieghallen.

Den norske bassbarytonen Christian Valle studerte opera ved Guildhall School of Music and Drama i London.

I 2016 jobbet han med Sir Simon Rattle og London Symphony Orchestra, da han gjorde rollen som Storebroren i urpremieren på Sir Peter Maxwell-Davies The Hogboon. I 2017 jobbet han igjen med Rattle og LSO som Ruffiack i Ligetis Le grand macabre, regissert av Peter Sellars.

Han debuterte i 2017 ved Garsington Opera som Ypperstepresten i Händels Semele. Der var han også med i koret og var cover for Arkel i Pelléas og Mélisande. På hans konsertrepertoar står verk som Brahms Requiem, Händels Messias, Bachs Johannespasjonen, Puccinis Messa di Gloria og Brahms Liebeslieder.

Valle ble tildelt Ingrid Bjoner-prisen som beste norske sanger i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2017 og har mottatt en rekke stipender.

Høsten 2018 spilte han Surin i Spar Dame ved Den Norske Opera & Ballett. Våren 2019 sang Valle rollen som Bottom i En midtsommernattsdrøm ved Guildhall, og sommer deltok han i Glyndebourne-festivalen som medlem av Glyndebourne Opera Chorus.

Fra høsten 2019 er Valle tilknyttet Opera Studio ved Bayerische Staatsoper i München i to sesonger.

Februar 2021

Medvirket på

La clemenza di Tito
Spilleperiode: 13-19/03

LA CLEMENZA DI TITO

Rå maktkamp, begjær, sjalusi og Mozarts nydelige musikk. La clemenza di Tito leverer all den skjønnhet og heftige følelser vi forventer fra mesternes mester.

Les mer Utsolgt
OperaFest på Terminus
Spilleperiode: 10-12/10

Operafest på Terminus 2019

Tre dagers operafest på Grand Hotel Terminus, med OperaBobler, OperaSmak – og Afternoon Tea!

Les mer Kjøp billetter