Hopp til innhold

Håkon Kornstad

Håkon Kornstad er både jazzmusiker og operasanger, og saksofonen er nok også med i bagasjen når han inviterer til konsert på Fedje sammen med sopranen Gunda-Marie Bruce.

Tenoren Håkon Kornstad er en prisbelønnet jazzsaksofonist med en rekke CD-innspillinger på merittlisten, både med egne band som Håkon Kornstad Trio, i tillegg til flere soloalbum, og også sammen med anerkjente navn som Bugge Wesseltoft, Knut Reiersrud og Ketil Bjørnstad.

Under et opphold i New York i 2009 ble Kornstad interessert i opera, og begynte å ta timer hos sanglærere i byen. Deretter fullførte han en bachelor og deretter en master i opera ved Operahøgskolen i Oslo i 2011-2014. I forbindelse med utdanningen sang han bl.a. tittelrollen i Werther av Massenet og Rodolfo i Puccinis La bohème. Han sang også 3. jøde i regissøren Stefan Herheims versjon av Salome av Richard Strauss på Den Norske Opera & Ballett i 2013, og medvirket i uroppførelsen av Adam & Eve av Cecilie Ore under Festspillene i Bergen i 2015. I 2015 mottok han også Buddy-prisen fra Norsk jazzforum.

Kornstad har utviklet et eget konsept som kombinerer opera og jazz, og i 2017 ble et helt program viet han i Hovedscenen på NRK, der han sang og spilte sammen med Kringkastingsorkestret under tittelen «Kornstad og KORK».

Høsten 2020 jobber Kornstad sammen med bl.a. Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand i prosjektet «Breaking Beethoven», der Beethovens musikk blir spilt på nye måter og fra andre synsvinkler. Våren 2021 er det planlagt en konsert på hovedscenen på Den Norske Opera & Ballett sammen med Det Norske Kammerorkester, Kornstad Trio, Mats Eilertsen og Frode Haltli.

Foto: Erik Burås / Studio B13