Hopp til innhold

Ingeborg Gillebo

Hun har sunget Wagner med Berlin-filharmonien og Hans i eventyroperaen Hans og Grete ved operaen i Zürich. Her i Bergen møter vi henne som den unge og forelskede Annio –  i Mozarts La clemenza di Tito.

Den norske mezzosopranen Ingeborg Gillebo er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og ved Operaakademiet i København, der med Susanna Eken som lærer.

I 2010 debuterte hun ved Den Kongelige Opera i København som Margret i Wozzeck og ved Den Norske Opera & Ballett som Cherubino i Figaros bryllup.

Siden har Gillebo opptrådt på flere store festivaler og ved operahus som Metropolitan Opera, Opernhaus Zürich, Theater an der Wien, Opéra Royal de Versailles, Festspielhaus Baden-Baden, Bayreuth Festival og Drottningholm Festival Stockholm.

I 2018 var hun blant annet 1. Knappe og Blumenmädchen i Wagners Parsifal både på festspillene i Baden-Baden og også i Berlin med Berlin-filharmonien dirigert av Sir Simon Rattle – og Hans i Humperdincks eventyropera Hans og Grete ved Opernhaus Zürich.

Høsten 2019 sang Gillebo igjen Cherubino i Figaros bryllup ved Den Norske Opera & Ballett – og i mai og juni 2020 er hun tilbake i Oslo, da som Carmen, i Calixto Bieitos regi.