Hopp til innhold

Ingeborg Gillebo

Mezzosopranen Ingeborg Gillebo har blant annet sunget Wagner med Berlin-filharmonien, og gjestet velkjente operahus som Metropolitan Opera, Opernhaus Zürich og Theater an der Wien.

Den norske mezzosopranen Ingeborg Gillebo er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og ved Operaakademiet i København, der med Susanna Eken som lærer.

I 2010 debuterte hun ved Den Kongelige Opera i København som Margret i Wozzeck og ved Den Norske Opera & Ballett som Cherubino i Figaros bryllup.

Siden har Gillebo opptrådt på flere store festivaler og ved operahus som Metropolitan Opera, Opernhaus Zürich, Theater an der Wien, Opéra Royal de Versailles, Festspielhaus Baden-Baden, Bayreuth Festival og Drottningholm Festival Stockholm.

I 2018 var hun blant annet 1. Knappe og Blumenmädchen i Wagners Parsifal både på festspillene i Baden-Baden og også i Berlin med Berlin-filharmonien dirigert av Sir Simon Rattle – og Hans i Humperdincks eventyropera Hans og Grete ved Opernhaus Zürich.

Høsten 2019 sang hun igjen Cherubino i Figaros bryllup ved Den Norske Opera & Ballett.

Medvirket på

La clemenza di Tito
Spilleperiode: 21-27/03

AVLYST: La clemenza di Tito

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien besluttet å avlyse operaen La clemenza di Tito våren 2020.

Les mer Utsolgt