Hopp til innhold

Rita Therese Ziem

Sopran

Den norske sopranen Rita Therese Ziem er Lady Macbeths hoffdame i Verdis Macbeth høsten 2020 i Grieghallen.

Rita Therese Ziem er født og oppvokst i Bergen. Hun har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo. I 2006 vant hun 1. pris i sang i Ungdommens musikkmesterskap og 2. pris i den norske finalen i Dronning Sonja internasjonale musikkonkurranse i 2007. I sesongen 2010/11 var hun solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett, og sang ved De Unges Konsert med Bergen Filharmoniske Orkester i Grieghallen. 2011/12 var hun medlem av prestisjetunge Operastudioet ved Zürich-operaen i Sveits der hun bl.a. sang Rosina i Rossinis Barberen i Sevilla.

Blant hennes operaroller må nevnes Mercedes i Carmen ved Opera på Skäret og Pippo i Rossinis Den tyvaktige skjære på Läckö Slott, begge i Sverige.

Rita Therese har gjestet Bergen Nasjonale Opera flere ganger: Blant annet hadde hun tittelrollen i Askepott i 2012, og var Hans i Humperdincks eventyropera Hans og Grete på Vestlandsturneen høsten 2017. Våren 2019 var hun solist i serien vår Opera på biblioteket, og samme høst sang hun på arrangementet Afternoon Tea på Terminus.

Denne høsten kan vi oppleve henne som Lady Macbeths hoffdame (dama) i den mektige operaen Macbeth av Verdi, med premiere i Grieghallen 7. november 2020.Medvirket på

OperaFest på Terminus
Spilleperiode: 10-12/10

Operafest på Terminus 2019

Tre dagers operafest på Grand Hotel Terminus, med OperaBobler, OperaSmak – og Afternoon Tea!

Les mer Kjøp billetter
Operasalong på Biblioteket
Spilleperiode: 26/02-30/04

Opera på biblioteket (våren 2019)

Bergen Nasjonale Opera og Bergen Offentlige Bibliotek inviterer denne våren til en helt ny konsertserie i den populære kafeen Amalies Hage. Tirsdag 30. april blir det finale med Carmen, tapas og andre godbiter!

Les mer Gratis inngang
Grete Heksen Nett
Spilleperiode: 22/10-03/11

Hans og Grete på Vestlandsturné

Humperdincks verdenskjente opera i ny produksjon. Hans og Grete er et eventyr fra brødrene Grimms samling og et av de mest kjente i vestlig kultur.

Les mer Kjøp billetter