Skip to main content

Håkon Kornstad

Håkon Kornstad er både jazzmusiker og operasanger, og har blant annet tolket rollen som Werther og Rodolfo.

Tenoren Håkon Kornstad er en prisbelønnet jazzsaksofonist med en rekke CD-innspillinger på merittlisten, både med egne band som Håkon Kornstad Trio, i tillegg til flere soloalbum, og også sammen med anerkjente navn som Bugge Wesseltoft, Knut Reiersrud og Ketil Bjørnstad.

Under et opphold i New York i 2009 ble Kornstad interessert i opera, og begynte å ta timer hos sanglærere i byen. Deretter fullførte han en bachelor og deretter en master i opera ved Operahøgskolen i Oslo i 2011-2014. I forbindelse med utdanningen sang han bl.a. tittelrollen i Werther av Massenet og Rodolfo i Puccinis La bohème. Han sang også 3. jøde i regissøren Stefan Herheims versjon av Salome av Richard Strauss på Den Norske Opera & Ballett i 2013, og medvirket i uroppførelsen av Adam & Eve av Cecilie Ore under Festspillene i Bergen i 2015. I 2015 mottok han også Buddy-prisen fra Norsk jazzforum.

Kornstad har utviklet et eget konsept som kombinerer opera og jazz, og i 2017 ble et helt program viet han i Hovedscenen på NRK, der han sang og spilte sammen med Kringkastingsorkestret under tittelen «Kornstad og KORK».

Høsten 2020 jobber Kornstad sammen med bl.a. Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand i prosjektet «Breaking Beethoven», der Beethovens musikk blir spilt på nye måter og fra andre synsvinkler. Våren 2021 er det planlagt en konsert på hovedscenen på Den Norske Opera & Ballett sammen med Det Norske Kammerorkester, Kornstad Trio, Mats Eilertsen og Frode Haltli.