Hopp til innhold

Barnaby Rea

Sesongen 2019/20 kan publikum i Bergen oppleve Barnaby Rea både som Hobson i Peter Grimes, og som Publio i Mozarts La clemenza di Tito.

Den britiske bassen Barnaby Rea ble uteksaminert fra Guildhall School of Music innen han fikk plass ved National Opera Studio i London. I de siste sesongene har han sunget en rekke roller ved English National Opera, bl.a. Don Basilio i Barberen i Sevilla, Colline i La boheme og Lodovico i Otello. Ved Scottish Opera sang han Masetto i Don Giovanni i 2013, og Bonzo i Madama Butterfly ved Opera Holland Park same år.

Rea er nå tilknyttet Oper Frankfurt og opptrer der i et vidt spekter av operaer: Falstaff, Martha, Eugene Onegin, The Rake’s Progress og Jeanne d’Arc på bålet. Hobson i Peter Grimes i 2017 markerte hans skandinaviske debut, og høsten 2019 var han tilbake i denne rollen, både i Bergen, Oslo og London. Våren 2020 skal han synge Publio i vår nye oppsetning av La clemenza di Tito av Mozart.

Medvirket på

La clemenza di Tito
Spilleperiode: 21-27/03

La clemenza di Tito

Rå maktkamp, begjær, sjalusi og Mozarts nydelige musikk. Fullscenisk opera i Grieghallen, med et topplag solister, Bergen Filharmoniske Orkester og Edvard Grieg Kor med gjester.

Les mer Kjøp billetter
Peter Grimes Nett
Spilleperiode: 30-31/05

Peter Grimes på Festspillene 2017

Brittens mesterverk, satt til en klaustrofobisk småby på Englands forblåste kyst, presenterer noe av den mektigste og mest teatralske musikken som noensinne er skrevet for operascenen.

Les mer Kjøp billetter