Hopp til innhold

Om oss

Bergen Nasjonale Opera produserer opera på et høyt internasjonalt nivå, fra fullsceniske operaer i Grieghallen til festivaler og konserter, med dirigenter, regissører og sangere i verdensklasse. Våre hovedsamarbeidspartnere er Bergen Filharmoniske Orkester og Edvard Grieg Korene.

Magnus Skrede Ilturco 1

Om Bergen Nasjonale Opera

Bergen Nasjonale Opera har på få år utviklet seg til å bli en anerkjent og respektert organisasjon, og er i konstant endring for å utvikle operaforestillinger i verdensklasse.

Eivind Gullberg Jensen

Operasjefen

Han har dirigert både Berlin-filharmonien og operastjerner i Wien. Frå januar 2021 er Eivind Gullberg Jensen ny operasjef for Bergen Nasjonale Opera.

Griegkvartalet

Operahus

Kulturbyen Bergen har et stort behov for et kulturhus som kan ivareta opera, dans, teater og konserter. Her finner du informasjon om det allsidige Griegkvartalet, som for tiden er i utredningsfasen.

Den listige lille reven - Leoš Janáček

Miljøfyrtårn

Siden 2021 har vi vært Miljøfyrtårn-sertifisert – dengang som første kulturinstitusjon i Bergen!

Il turco in Italia av Rossini

Partnere

En stor takk til våre støttespillere og samarbeidspartnere for deres generøse bidrag som gjør det mulig å oppleve fremragende opera i Bergen!

Den flyvende hollender

Kontakt oss

Bergen Nasjonale Opera holder til i Grieghallen i Bergen. Send oss gjerne en email eller ring oss for en hyggelig prat hvis du lurer på noe.

MS BNO 3704

Etiske retningslinjer

Bergen Nasjonale Opera har som mål å sikre et trygt og trivelig arbeidsmiljø både for våre faste ansatte og våre gjester. Vi forventer respektfull og ansvarlig oppførsel, og har utviklet følgende adferdsregler som grunnlag for vårt samarbeid med hverandre.