Hopp til innhold

Linda Watson

Sopranen Linda Watson er anerkjent for sine tolkninger av Wagner og Strauss på verdens ledende operascener. Nå gjester hun Norge for første gang, som Herodias når Salome åpner Festspillene i Bergen i mai.

Etter studiene i Boston og Wien startet den amerikanske sangeren Linda Watson operakarrieren som mezzosopran: Først i Aachen og i 1995 ble hun del av ensemblet ved operaen i Leipzig. Deretter ble Sieglinde i Valkyrien i Essen hennes første rolle som sopran før hun kom til Deutsche Oper am Rhein.

Linda Watson har også opptrådt I en rekke av verdens ledende operahus, blant dem Teatro Real Madrid, Teatro alla Scala in Milano, Opéra national de Paris, statsoperaen I Wien og ved Metropolitan Opera i New York. Hun har sunget store Wagner-roller som Kundry, Isolde, Elisabeth og Brünnhilde – og tilsvarende Strauss-roller som Ariadne, Elektra og Marsjalinnen. Hennes debut som Kundry i Parsifal var ved Festspillene i Bayreuth i 1998.

Denne sesongen (2019/20) synger Watson Brünnhilde i Ringen ved Deutsche Oper am Rhein – og Herodias i Salome og Otrud i Lohengrin ved statsoperaen I Wien. I januar (2020) mottok hun ærestittelen Kammersängerin.