Hopp til innhold

Stian Økland

Han startet med jazz og progrock før han ble fascinert av opera. I høst besøker tenoren Stian Økland skoler i hjembyen Bergen med hurtigkurs i opera, inspirert av Verdis Macbeth.

Stian Økland er født og oppvokst i Bergen. Han har bachelorgrad i klassisk sang fra Griegakademiet og en master fra Wales International Academy of Voice. Stian har som ung operasanger sunget i oppsetninger i Norge, Tyskland, Skottland og Wales, og var senest solist i Beethovens 9. symfoni i Hong Kong høsten 2019.

Økland har sin musikalske bakgrunn som gitarist. Han har med sine band spilt på en stor bredde av festivaler. Alt fra Festspillene i Bergen, Nattjazz og Oslo jazzfestival til Inferno festivalen og Hole in the sky. Stian startet i 2010 bandet Seven Impale, som med sine to albumutgivelser har vakt oppmerksomhet internasjonalt innenfor Prog Rock-sjangeren.

Økland har deltatt i en rekke Bergen Nasjonale Operas (BNO) oppsetninger som del av operakoret. I 2014 sang han en av hovedrollene i BNOs oppsetning "Alt om min familie". Økland har vært ansatt i det profesjonelle Trondheim Vokalensemble fra 2017 til 2020.

Høsten 2020 besøker Stian Økland ungdomsskoler i Bergen sammen med skuespiller og operapedagog Beate Rostin, med hurtigkurs i opera, inspirert av Verdis Macbeth. Han er også med i alle Macbeth-forestillingene som korist.