Hopp til innhold

Den flyvende hollender

Kjøp billetter
Spilletid: 2 t 20 m
Språk: Tysk Tekstet: Norsk
Sted: Grieghallen Billettpriser: 150 - 750 kr
Premiere: 10. mars 2018 Spilleperiode: 10 - 16/03

Elisabeth Teige, Norges ledende wagnersopran, og Iain Paterson, berømt britiske bass-baryton, i hovedrollene som Senta og Hollenderen.

Få komponister fanger lidenskap bedre enn Wagner. Hans musikk strømmer gjennom sjelen, maler naturen i all sin skjønnhet og brutalitet og den forteller fantastiske historier.

I Den flyvende hollender står kampen mellom det gode og det onde, drøm og virkelighet. Hollenderen er dømt til å seile på de syv hav til evig tid, og kun en ung kvinnes uforbeholdne kjærlighet kan løse han fra forbannelsen.

Operaen har særlig relevans for Norge: i 1839 gikk Wagner om bord i et skip i Østersjøen med kurs for London. I Skagerak ble skipet fanget i en fryktelig storm og måtte søke nødhavn på sørlandskysten. Hans opplevelser fra denne reisen, sammen med Heinrich Heines fortelling om den flyvende hollender, danner grunnlaget for operaen.

I denne nye produksjonen fra Bergen Nasjonale Opera kan du forvente drama, dybde og overraskelser. Regissør John Ramster og designer Bridget Kimak er kjent for sine oppsiktsvekkende produksjoner som virkelig drar oss inn i hjertet av historien.

Elisabeth Teige, Norges ledende wagnersopran, og Iain Paterson, berømt britiske bass-baryton, driver det heftige dramaet fremover i hovedrollene Senta og Hollenderen.

En ny produksjon av Bergen Nasjonale Opera
Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien

Richard Wagner / Musikk og libretto
Bergen Filharmoniske Orkester
Edvard Grieg Kor med gjester

Samtlige spilledatoer


10/03 Lørdag 18.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter
12/03 Mandag 19.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter
14/03 Onsdag 19.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter
16/03 Fredag 19.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter