Hopp til innhold

Den flyvende hollender

Kjøp billetter
Spilletid: 2 t 50 m Pauser: 1
Språk: Tysk Tekstet: Norsk
Sted: Grieghallen Billettpriser: 150 - 750 kr
Premiere: 10. mars 2018 Spilleperiode: 10 - 16/03

Uovervinnelig kjærlighet, dramatisk musikk og storslått korverk - ingen fanger lidenskap som Wagner!

Hollenderen er dømt til å seile de syv hav til evig tid, kun en kvinnes uforbeholdne kjærlighet kan løse han fra forbannelsen.

Få komponister fanger lidenskap bedre enn Wagner. Hans musikk strømmer gjennom sjelen, maler naturen i all sin skjønnhet og brutalitet, mens den samtidig forteller fantastiske historier. Wagner fikk selv et dramatisk møte med Norge da skipet han var ombord i måtte søke nødhavn på sørlandskysten i voldsom storm. Hans opplevelser fra denne reisen, sammen med Heines fortelling om den flyvende hollender, danner grunnlaget for operaen.

Ferden gjennom den norske skjærgården gjorde et vidunderlig inntrykk på fantasien min. Legenden om Den flyvende hollender, som også sjømennene fortalte om, fikk en spesiell, eiendommelig farge, formet av den eventyrlige reisen jeg hadde vært med på.
– Richard Wagner (1843)

Regissør John Ramster og designer Bridget Kimak lar seg inspirere av vår dramatiske natur, som vi kommer til å se igjen i scenografien. Lysdesigner Kalman har lang erfaring fra mange store operahus verden rundt og vi kan av det kunstneriske teamet forvente drama, dybde og overraskelser.

Det er bare å glede seg til å høre Elisabeth Teige, Norges ledende wagnersopran, og Iain Paterson, berømt britisk bass-baryton, i hovedrollene. Sammen med et lag internasjonale solister, orkester og kor, ledet av dirigent Eun Sun Kim, ser vi frem til å kunne presentere denne nye fullsceniske produksjonen av Bergen Nasjonale Opera, i samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester.

Innledning en time før forestillingstart

En ny produksjon av Bergen Nasjonale Opera
Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien

Richard Wagner / Musikk og libretto
Bergen Filharmoniske Orkester
Edvard Grieg Kor med gjester

Den flyvende hollender ble uroppført 2. januar 1843 i Dresden

Herfra begynner min karriere som poet, og mitt farvel til å bare forfatte tekster for opera. - Wagner om Den flyvende hollender

Notis: Dette er en helt ny produksjon fra Bergen Nasjonale Opera, som er byttet ut med co-produksjonen vi annonserte i vår programkatalog. Bergen Nasjonale Opera har de siste årene produsert opera her i Bergen til topp nasjonale og internasjonale kritikker. Vi ser frem til enda en ny oppsetning laget i Bergen, tilpasset vårt spillested, Grieghallen, presentert i samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester. Ta kontakt med marked@bno.no for mer informasjon og spørsmål angående billetter til denne forestillingen.

Samtlige spilledatoer


10/03 Lørdag 18.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter
12/03 Mandag 19.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter
14/03 Onsdag 19.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter
16/03 Fredag 19.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter

Relaterte nyheter

John Ramster

Director's Diary

John Ramster, director of The Flying Dutchman, writes about the process of making an opera.