Hopp til innhold

Samarbeid gir 3 millioner ekstra til Edvard Grieg Kor

Kulturminister Trine Skei Grande lar seg sjarmere av det gode samarbeidet mellom kulturinstitusjonene i Bergen og kom med gode nyheter når hun var i Bergen på onsdag: 3 millioner i økt statstilskudd til Edvard Grieg Kor.

De tre institusjonene Bergen Filharmoniske Orkester (BFO), Bergen Nasjonale Opera (BNO) og Edvard Grieg Kor (EGK), søkte sammen om støtte til økt satsing på det profesjonelle koret i Bergen. Ifølge Skei Grande er det til forbilde for andre byer i Norge.

Med økt støtte kan koret satse mer langsiktig, dette kommer alle parter og byen til gode:

Vi er glad for at Edvard Grieg Kor får denne annerkjennelsen for sitt nasjonale og internasjonale arbeid. Samarbeidet med BNO og BFO er avgjørende, og vi gleder oss til flere spennende samarbeidsprosjekter, sier Simon Kirkbride, daglig leder for Edvard Grieg Kor.

Bergen Nasjonale Operas samarbeid med Edvard Grieg Kor står helt sentralt for vårt oppdrag om å skape fremragende opera. Sammen kan de tre organisasjonene nå gi flere opplevelser til Bergen, og vi er glade for at våre søknader til kulturdepartementet har resultert i denne økningen som kommer oss alle til gode, sier operasjef Mary Miller.

BFO er sammen med BNO to av medstifterne av Edvard Grieg Kor, og også vi setter pris på dette vesentlige løftet i statstilskuddet. For den opera-symfoniske institusjonsklyngen i Bergen er et sterkt profesjonelt kor en viktig forutsetning for kvalitetsutviklingen av BFOs symfoniske korproduksjoner og BNOs operaproduksjoner. Denne tilskuddsøkningen er et godt skritt på veien videre. Nå er det viktig at også kommune og fylke følger på, sier Bernt Bauge, administrerende direktør i Bergen Filharmoniske Orkester.

EGK er ett av to profesjonelle kor på statsbudsjettet. EGK får i dag 4,3 millioner i statsstøtte samt støtte fra Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune. Koret har 8 sangere ansatt i 70 % stillinger og holder egne a capella-konserter i tillegg til å samarbeide med BFO og BNO på konserter og operaforestillinger. EGK har en ledende rolle i utviklingen av korsang i Bergens- og Vestlandsregionen, både for profesjonelle og amatører, og er mentor for Edvard Grieg Ungdomskor. Det er flere andre kor knyttet til EGK, herunder Bergen Guttekor Aspirantkor, Bergen Guttekor, Bergen Spirekor og Bergen Pikekor.

Kunstnerisk sett har samarbeidet mellom EGK, BFO og BNO allerede resultert i mange kritikerroste forestillinger – som for eksempel Peter Grimes i 2017, som fikk terningkast 6 av The Telegraph og flere andre og kom inn på topp 10 på The Guardians “best classical music of 2017”-liste.

Edvard Grieg Kor - Foto: Magnus Skrede

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ein av godbitane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!