Hopp til innhold

AVLYST / Salome åpner Festspillene i Bergen 2020

AVLYST / Festspillene i 2020 starter med en scenisk konsertversjon av Richard Strauss' spektakulære opera Salome.

AVLYST PGA KORONA-RESTRIKSJONENE/ Åpningsforestillingen er en samproduksjon mellom Festspillene i Bergen, Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien.


– Erotiske, morderiske og bibelske temaer går sammen i Salome, og verket speiler den menneskelige tilstand i en moderne, kompleks verden. Vi er stolte over å presentere dette mesterverket av Strauss sammen med Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen Nasjonale Opera, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Operaen byr på stor dramatikk. Hvorfor danser prinsesse Salome striptease foran stefaren Herodes? Og hvorfor krever hun hodet til Johannes døperen på et sølvfat som belønning? Forfatter Oscar Wilde grep begjærlig fatt i denne bibelske historien, og få år senere skapte komponist Richard Strauss teksten om til en intens opera som når sitt grøssende klimaks i løpet av én akt.

Salome er en forbløffende opera, en spektakulær historie fortalt gjennom revolusjonerende musikk. Sammen skaper vi en oppsiktsvekkende begivenhet for åpningen av Festspillene, sier operasjef Mary Miller fra Bergen Nasjonale Opera.

Forestillingen utforsker yttergrensene ved menneskets mørkeste tilbøyeligheter, og tar for seg det groteske, forbudte og psykotiske. Høydepunktet er det orientalskklingende orkesterstykket «De syv slørs dans», før kontrabassenes dype strenger dirrer illevarslende idet noe faller tungt mot gulvet.

– For Bergen Filharmoniske Orkester blir det fantastisk å gi seg i kast med de store orkestrale utfordringene i Strauss’ fenomenale opera sammen med sjefdirigent Edward Gardner og et stjernelag av solister, sier administrerende direktør Bernt E. Bauge.

Denne sceniske konserten er regissert av Lloyd Wood. Salome spilles av den litauiske sopranen Ausrine Stundyte, som har briljert i nettopp denne rollen på operascener i Berlin og Bologna. Hun gjester Bergen for første gang.

Festspillene i Bergen, Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester har en rekke suksessfulle samarbeid bak seg, inkludert de kritikerroste forestillingene Berlioz: Grand messe des morts fra 2018 og Peter Grimes fra 2017.

SALOME
Richard Strauss / Musikk
Oscar Wilde / Libretto
Edward Gardner / Dirigent
Lloyd Wood / Regi
Bergen Filharmoniske Orkester
Ausrine Stundyte / Salome
Johan Reuter / Jochanaan

Opera én akt
Synges på tysk, tekstes på norsk og engelsk
Varighet: 1 time og 50 min, uten pause
Spilles onsdag 20. mai og fredag 22. mai.

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!