Hopp til innhold

Beate Mordal er Artist-in-Residence i 2019/2020

Grieg Foundation har tildelt kr 100 000 til det nye programmet, som gir BNO og Bergen en mulighet til å vise frem en strålende ung norsk sanger i en rekke produksjoner, og hjelpe til med å utvikle sangerens karriere ved å tilby muligheter til å jobbe sammen med høyt anerkjente solister, regissører og dirigenter.

– Vi er glade for å støtte Beate Mordal som Grieg Foundation Artist-in-Residence 2019/2020 ved Bergen Nasjonale Opera. Mordal er en begavet kunstner, og det er en glede at Bergen og Hordaland vil oppleve hele spekteret av hennes talent. Grieg Foundation

Programmet Grieg Foundation Artist-in-Residence gir BNO og Bergen en mulighet til å vise frem en strålende ung norsk sanger i en rekke produksjoner, samtidig som vi hjelper til med å utvikle sangerens karriere ved å tilby muligheter til å jobbe sammen med høyt anerkjente solister, regissører og dirigenter. Dette gir også publikum muligheten til å bli kjent med nye talenter.

– Beate Mordal er en spesiell artist, som kombinerer en suveren stemme med sjelden scenetilstedeværelse. BNO er heldig som får sjansen til å jobbe med henne gjennom hele sesongen og gleder oss over den spesielle energien og talentet hun bringer til vår scene, sier operasjef Mary Miller.

Koloratursopranen Beate Mordal fra Molde ble uteksaminert fra Operaakademiet ved Det Kongelige Teater i København i 2015, før hun debuterte som Papagena/Tryllefløyten ved operaen der. I Paris Opera-konkurransen ved Theâtre Champs-Elysées i 2017 ble hun antatt som en av finalistene, og senere samme år tolket hun Pamina både ved Opera Østfold i Halden og ved Longborough Opera Festival i England. Sommeren 2018 sang hun rollen som Echo i Ariadne auf Naxos på Festival d’Aix en Provence, og våren 2019 finner du henne i rollen som Najade i samme opera ved Théâtre des Champs-Elysées i Paris. Sesongen 2018/19 spilte hun Micaela i kammerversjonen av Carmen på vår vestlandsturné, og i 2019/20 er hun tilbake, blant annet som Servilia i La clemenza di Tito av Mozart.

– Jeg er ekstremt takknemlig, beæret og stolt over å få denne muligheten. Helt siden min første jobb i 2017 med Bergen Nasjonale Opera, har jeg ikke møtt annet enn enorm støtte og tillit til det jeg gjør. Hele organisasjonen er som en familie som gjør sitt ypperste for å få deg til å føle deg som en stjerne. Dette har gitt meg og gir meg pågangsmot, styrke og mer selvtillit som sanger. Bergen er også en av Norges fineste byer – så jeg gleder meg til hver gang jeg får jobbe der, sier Beate Mordal.

Hør Beate Mordal synge Servilias arie "S'altro che lagrime" fra operaen "La clemenza di Tito" av Mozart. I mars har hun rollen som nettopp Servilia når operaen settes opp i Grieghallen (premiere 21. mars).

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!