Hopp til innhold

Fengselsopera - Papirposeprinsessen

Spilletid: 45 min uten pause
Sted: Ulvsnesøy Billettpriser: 200 - 400 kr
Premiere: 09. sep. 2017 Spilleperiode: 09 - 09/09

Bergen fengsel, avdeling Osterøy, og Bergen Nasjonale Opera inviterer til opera basert på Robert Munschs historie om en prins, en modig prinsesse og en drage.

Papirposeprinsessen Flirt Nett

Kom og bli med på all humoren og dramaet som oppstår når Händel møter norske folketoner, en jålete prins støter på en slu drage, og når den modige prinsessen med hjelp fra det som egentleg er lokale korsangere skal rydde opp i alt kaoset.

Papirposeprinsessen Dragensfange Nett

EN OPERA FOR ALLE ALDRE
Det er duket for vår andre fengselsopera på Ulvsnesøy når vi setter opp en helt ny opera basert på en bok av Robert Munsch.

Regissør John Ramster har skapt en fortryllende opera for alle aldre. Solistene er en blanding av profesjonelle solister samt innsatte og ansatte ved Bergen fengsel. Musikken vever sammen norsk folkemusikk og barokkmusikk.

Innsatte på Ulvsnesøy vil ta del i alle delene av produksjonen: sang, skuespill, musikere, scenebyggere, props laging, teknikere og markedsføring.

Papirposeprinsessen Dragenutfordres Nett

FENGSELSMARKED
Velkommen også til fengselsmarked på Ulvsnesøy med salg av fuglebur, villsauspekepølse, straffekaffe og andre produkter fra Bergen fengsel.

I 2016 ble begge forestillingene raskt utsolgt.

Papirposeprinsessen Feigprins Nett

VIKTIG INFORMASJON
Papirposeprinsessen spilles 9. september, kl. 14 og 16 på Ulvsnesøy. NB! transport til og fra øyen er begrenset.

PARKERING
Ved vaksdal mølle.

TOG TIL VAKSDAL
Buss for tog, beregn god tid.

BÅTTRANSPORT
Første båt fra Bruvik og Vaksdal går kl 12:00
Båtene Ulf og Urd tar 12 passasjerer hver (fra Bruvik)
Tornerose tar 50 passasjerer (fra Vaksdal)

Papirposeprinsessen Dragenkoret Nett

BILLETTER
Forestillingen foregår innendørs og det er et begrenset anntall billetter tilgjengelig:
Voksen: kr 400
Barn: kr 200
Ansatte Bergen fengsel: kr 200.

Billetten inkluderer båt fra Vaksdal til Ulvsnesøy, lett servering og forestilling. Billett må kjøpes i forkant.

Ulvsnesoy Garden2

FAKTA
Ulvsnesøy er et "gårdsfengsel", en liten idyllisk øy på 92 mål i Sørfjorden i Osterøy kommune utenfor Bergen, som huser 31 innsatte, 26 ansatte, 70 høner, 20 villsau, og 2 griser. Avdelingen har egen båtdrift som går i rute mellom Ulvsnesøy, Bruvik og Vaksdal. Den letteste måten å finne frem til Ulvsnesøy på, er å ta toget til Vaksdal stasjon. Toget bruker ca. 25 min. fra Bergen. Med bil fra Bergen bruker en ca. 45 min. Avd. Osterøy har 26 ansatte. Inspektøren er avdelingens daglige leder. Førstebetjenten er nestleder.

Ulvsnesoy Garden3

Osterøyavdelingen har også sosialkonsulent, fritidsleder, verksbetjenter og fengselsbetjenter. Fengselsbetjentene i avdelingen bruker mye tid på miljøarbeid. Avdelingen har plass til 31 innsatte hvorav 4 plasser er for kvinner. Innsatte som ønsker å sone straffen sin i Osterøyavdelingen, må søke om plass. De innsatte er sysselsatt i driften, eller går på skole. Vi har også et lite gårdsbruk med sauer, geiter, gris, høns og hest. Det er andre gang det settes opp opera i Norge hvor både innsatte og ansatte medvirker - i samarbeid med profesjonelle artister.

Img 9306

STØTT KULTUR TIL INNSATTE PÅ ULVSNESØY
Ulvsnesøy har per i dag ingen støtte til kulturelle formål for de innsatte og ønsker med dette prosjektet å sette søkelys på nettopp støtte til utvikling av kulturell virksomhet på Ulvsnesøy. Støtte kan sendes til kontonummer: 76940516850 Merk: Kultur Ulvsnesøy

Operaen varer i 45 min uten pause og synges på norsk.

Papirposeprinsessen hadde urpremiere på festivalen Mimì Goes Glamping 20. august og spilles også 18. november i Fjaler, da i samarbeid med UWC Red Cross Nordic i Fjaler.

Produseres av Bergen Nasjonale Opera

Samtlige spilledatoer


09/09 Lørdag 14.00
Ulvsnesøy Overstått forestilling
Overstått forestilling
09/09 Lørdag 16.00
Overstått forestilling
Overstått forestilling