Hopp til innhold

This Evening's Performance Has Not Been Cancelled

Gratis inngang
Premiere: 31. mai 2020 Spilleperiode: 31/05 - 02/06

Trodde du at streaming var et nytt fenomen? Møt Teatrofonen fra 1881, i 2020-format!

Det var mange ivrige tilhengere av den nye lyttetjenesten som oppsto på slutten av 1800-tallet, Teatrofonen. Både den moderne viktorianer, Kong Luis I av Portugal og den berømte franske forfatteren Marcel Prost kunne høre på direktesendte forestillinger ved å ringe en ‘sky-tjeneste’ koblet opp mot den store operaen i Paris. Fenomenet spredte seg raskt i Europa, og nå har du sjansen til å oppleve et lignende prosjekt, når Bergen Nasjonale Opera tar deg med til en rekke operahus i lydkunstprosjektet THIS EVENING'S PERFORMANCE HAS NOT BEEN CANCELLED.

OPPLEVELSEN
Konseptet er det samme, du ringer et nummer og får høre opera, og historier om opera, i en forestilling hvor du selv inviteres med inn i labyrinten av forberedelser til forestillinger som ble avlyst i kjølvannet av Covid-19. I den andre enden av telefonen finner du operasangere, kostymemakere, musikere og andre som jobber i et operahus. Vil du snakke med noen i Bergen, får du høre om Mozart-operaen La clemenza di Tito som ble avlyst bare halvannen uke før premieren. I Wuppertal i Tyskland var det La Bohème av Puccini som ble avlyst. Her kan du høre arier og møte ekte mennesker fra en spennende og hektisk operaverden.

HVORDAN FUNGERER DET
Et telefonsenter kobler deg som publikum til operaselskaper over hele Europa. Alt du har å gjøre er å taste et nummer. Da får du snakke med en sanger, regissør, kostymedesigner eller en annen person knyttet til den avlyste forestillingen. Den som ringer har også muligheten til å koble seg videre og lytte til en arie, eller snakke med en person fra et annet operahus – mulighetene er mange. På prosjektets egen nettside (lanseres i uke 20) finner du mer informasjon og artige historier fra livet bak scenen.

Dette telefonprosjektet er utviklet av den skotske lydkunstneren Zoë Irvine. Hun jobber primært med lyd, stemmeutforskning, feltopptak og forholdet mellom lyd og bilde. Irvine er også lyddesigner og foreleser i filmlyd. Hennes fascinasjon for telefonbasert arbeid er også blitt utforsket i kunstprosjektene Your Voice is You (2015) og DIAL-A-DIVA (2008).

OPERAHUS OG FESTIVALER

Bergen Nasjonale Opera, Norge
Garsington Festival, Storbritannia
The Airport Society, Belgia
Musiektheater Transparant, Belgia
Teatro Real Madrid, Spania
Holland Festival, Nederland
Grand Théâtre de Genève, Sveits
Wuppertaler Bühnen, Tyskland
Staatsoper Hannover, Tyskland

THIS EVENING'S PERFORMANCE HAS NOT BEEN CANCELLED presenteres som del av Festspillene i Bergen den 31. mai og 2. juni. Salome, åpningskonserten til Festspillene, og Future Opera utgår pga. Covid-19. Etter Festspillene i Bergen skal forestillingen videre til Holland Festival i Amsterdam.

This Evening's Performance Has Not Been Cancelled

Relaterte nyheter

Samtlige spilledatoer


31/05 Søndag 19.30
Gratis inngang
Gratis inngang
02/06 Tirsdag 19.30
Gratis inngang
Gratis inngang