Hopp til innhold

Ausrine Stundyte

Hun har glitret som Salome både i Berlin og Bologna. Våren 2020 kommer sopranen Ausrine Stundyte til Bergen for å åpne Festspillene i denne krevende tittelrollen.

Sopranen Ausrine Stundyte fra Vilnius studerte sang ved Den litauiske musikkhøgskolen og ved Hochschule für Musik und Theater i Leipzig. Hun startet karrieren med å opptre ved Oper Leipzig og da hun var en del av ensemblet ved Operaen i Köln, gjestet hun også Essen, Lübeck, Lisboa og – som Sieglinde i Die Walküre - Palermo.

Stundyte har mottatt en rekke stipendier og priser, blant annet en spesialpris fra Chambre Professionnelle des Directeurs d'Opéra Paris.

Nylige høydepunkt er debuten i tittelrollen som Salome ved Staatsoper Berlin våren 2018 og som Carlotta i Schrekers Die Gezeichneten ved Komische Oper i samme by. Høsten 2018 sang hun Tosca i den nye oppsetningen ved Den finske nasjonaloperaen.

Våren 2019 debuterte hun ved Nasjonaloperaen i Paris som Katarina Ismailova i Lady Macbeth av Sjostakovitsj, og sang også Salome ved Teatro Comunale di Bologna. Høsten 2019 er turen kommet til Wiener Staatsoper i rollen som Salome, som hun også skal synge igjen ved Staatsoper Berlin i desember.

Renata i Prokofjevs utfordrende opera Der feurige Engel (Ildengelen) har blitt en av hennes signaturroller, som hun har sunget både i Warsawa, ved Aix-en-Provence-festivalen, ved Bayerische Staatsoper i München og også ved operaen i Lyon. Og i april 2020, før Stundyte kommer til Bergen, skal hun tolke Renata i en ny oppsetning ved Theater an der Wien.