Hopp til innhold

Beate Mordal

Beate Mordal er en yndet gjest hos Bergen Nasjonale Opera, og våren 2020 synger hun den forelskede Servilia i vår storsatsning La clemenza di Tito.

Koloratursopranen Beate Mordal fra Molde ble uteksaminert fra Operaakademiet ved Det Kongelige Teater i København i 2015, før hun debuterte som Papagena i Tryllefløyten ved operaen der. I Paris Opera-konkurransen ved Theâtre Champs-Elysées i 2017 ble hun antatt som en av finalistene, og senere samme år tolket hun Pamina både ved Opera Østfold i Halden og ved Longborough Opera Festival i England.

Sommeren 2018 sang hun rollen som Echo i Ariadne auf Naxos på Festival d’Aix-en-Provence, og våren 2019 var hun Najade i samme opera ved Théâtre des Champs-Elysées i Paris. Sesongen 2018/19 spilte hun Micaela i kammerversjonen av Carmen på vår vestlandsturné, og i 2019/20 er hun tilbake, blant annet som Servilia i La clemenza di Tito av Mozart.

Denne sesongen (2019/20) er hun Artist-in-Residence her ved Bergen Nasjonale Opera, takket være støtte fra Grieg Foundation. Sommeren 2020 skal hun være en av solistene i urpremieren på Kaija Saariahos opera Innocence på Festival d’Aix-en-Provence.

Hør Beate Mordal synge Servilias arie, S’altro che lagrime (Har du bare tenkt å gråte), fra La clemenza di Tito:

Servilia synger denne arien til Vitellia, etter at de har fått vite at Sesto, Servilias bror, kan bli dømt til døden av keiser Tito:


Medvirket på

Operasalong på Biblioteket
Spilleperiode: 21/01-21/04

Opera på biblioteket

Tre konserter – tre ulike kvinnestemmer: I hovedbibliotekets kafé kan du denne våren oppleve stemmeprakt som går fra lys koloratursopran til mørk og dramatisk mezzo.

Les mer Gratis inngang
Opera Bobler Lady Sea Term
Spilleperiode: 07/09

Opera på Fedje (UTSOLGT)

Vår populære opera- og krabbefest på Fedje er nå utsolgt. Det er fortsatt mulig å melde seg på korsang.

Les mer Kjøp billetter
Opera Bobler Lady Sea Term
Spilleperiode: 18/04

AVLYST: Opera i Austevoll

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Bekkjarvik Gjestgiveri besluttet å avlyse arrangementet.

Les mer Utsolgt
La clemenza di Tito
Spilleperiode: 21-27/03

AVLYST: La clemenza di Tito

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien besluttet å avlyse operaen La clemenza di Tito

Les mer Utsolgt
Julekonsert på Åmot
Spilleperiode: 07-08/12

Jul på Åmot

Julestemning på låven presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Villa Åmot. Her får du servert en lekker julemeny basert på lokale råvarer og de vakreste operaarier mellom rettene.

Les mer Kjøp billetter
Filipa van Eck i rollen som Carmen
Spilleperiode: 11-13/10

Operafest på Terminus 2018

Tre dagers operafest på Grand Hotel Terminus, med OperaBobler (UTSOLGT), OperaSmak, Afternoon Tea (UTSOLGT) og en sydende forestilling av Carmen!

Les mer Kjøp billetter
Filipa van Eck i rollen som Carmen
Spilleperiode: 13-19/10

Carmen

Carmen er operahistoriens mest kjente rolleskikkelse. I denne forførende forestillingen får du det beste av det beste, med alle de kjente ariene, på én time.

Les mer Kjøp billetter
Opera Bobler Lady Sea Term
Spilleperiode: 05-06/10

Opera på Terminus 2017

Nyt deilig mat og drikke og berømte operaarier i flotte omgivelser!

Les mer Kjøp billetter
Telt Uten Modell Presse Lowres
Spilleperiode: 18-20/08

Mimì Goes Glamping (2017)

Opera, natur, fantastisk mat og mye moro. Opplev arier på fjorden i historiske båter, opera på låven, overraskelser rundt bålet under stjernene, poesi og musikk, yoga og mye mer. Dette er en festival utenom det vanlige; Mimi Goes Glamping har fått mye oppmerksomhet over hele Europa.

Les mer Kjøp billetter