Hopp til innhold

Bror Magnus Tødenes

Den norske tenoren Bror Magnus Tødenes er en av de mest talentfulle sangere Norden har sett de siste tiårene, og på årets Operafest på Terminus er han solist sammen med Astrid Nordstad.

"Bror Magnus Tødenes får den lille rollen som styrmann til virkelig å skinne av musikalitet. Sjelden får mindre roller egen spontanapplaus underveis, men her var hvert eneste bravo vel fortjent" - (Aftenposten om Tødenes i Den flyvende hollender i Grieghallen våren 2018)

"Bror Magnus Tødenes er et supertalent. Han gjør virkelig en flott innsats som Styrmannen. Han har den klangen og brilliansen i stemmen som er spesiell, sjelden og flott å høre på" - (NRK P2)

Den norske tenoren Bror Magnus Tødenes (f. 1993) studerte ved Institutt for musikk – NTNU i Trondheim og fortsatte ved Conservatorio di Musica Santa Cecilia i Roma. I 2014 ga han ut CDen Remembering Jussi. I 2015 vant han både 1. pris og publikumsprisen under Renata Tebaldi International Voice Competitio, og i 2017 mottok han Statoils store talentstipend i klassisk musikk.

Våren 2018 gjestet Bror Magnus Tødenes Bergen Nasjonale Opera for første gang, og sjarmerte både publikum og kritikere i rollen som Styrmannen i Den flyvende hollender. Deretter hadde han tittelrollen i en konsertversjon av Mozarts opera La clemenza di Tito på Nasjonalteatret i Praha, dirigert av Marc Minkowski. Og på åpningskonserten for Festspillene i Bergen samme år var han solist i Berlioz mektige Grand messe des morts. Våren 2019 tolket han rollen som Hylas ved Bastille-operaen i Paris, i Berlioz-operaen Les troyens.

Sesongen 2019/20 var han Alfredo Germont i Verdis La traviata ved Den Kungliga Opera i Stockholm, og våren 2021 skal han tolke Lenski i Eugen Onegin ved Théâtre du Capitole i Toulouse.

Før Bror Magnus Tødenes synger på Operafesten på Terminus, gjester han Grieghallen 4. oktober i rollen som Jesus i Beethovens oratorium Kristus på oljeberget.

(Oppdatert september 2020.)

Medvirket på

Berlioz Grande Messe Des Morts
Spilleperiode: 23-24/05

Berlioz Grande Messe Des Morts

Et av 1800-tallets mest forbløffende musikkverk. Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, Bergen Filharmoniske Orkester og Festspillene i Bergen. Streames også live 24. mai kl. 19.25.

Les mer Kjøp billetter
Den flyvende hollender
Spilleperiode: 10-16/03

Den flyvende hollender

Dette er Wagner på høyt internasjonalt nivå, melder Aftenposten om forestillingen i Bergen. Kun 2 forestillinger igjen av Den flyvende hollender, som dømt til å seile de syv hav til evig tid, kun kan reddes av en kvinnes uforbeholdne kjærlighet.

Les mer Kjøp billetter