Hopp til innhold

Charles Workman

Tenoren Charles Workman har sunget ved ledende operahus både i USA og Europa. Våren 2020 gjester han Bergen for første gang, i tittelrollen i Mozarts La clemenza di Tito. 

Den amerikanske tenoren Charles Workman fra Arkansas er utdannet ved Juilliard School i New York. Han debuterte som profesjonell sanger i rollen som Albert i Albert Herring med Canadian Opera Company i 199. I tre sesonger var han tilknyttet Metropolitan Opera, der han deburte som Eleme, med Kiri Te Kanawa i tittelrollen som Arabella.

I 1995 flyttet Workman til Europa der han har opptrådt ved fremstående operahus som Pariser-operaen, London Royal Opera, La Scala i Milano, Wiener Staatsoper og Madrid Teatro Real.

I 1999 gjorde han sin kritikerroste debut ved Salzburg-festivalen som Abaris i Rameaus Les Boréades dirigert av Sir Simon Rattle, og debuterte også med Berlin-filharmonien i Bachs H-mollmesse under ledelse av Claudio Abbado, både i Berlin og ved påskefestspillene i Salzburg.

Tito er en rolle han har fremført en rekke ganger, både ved Nasjonaloperaen i Paris, Barcelona Liceu, Bayerische Staatsoper i München, Grand Théâtre de Genève, Berlin Staatsoper, La Monnaie i Brussel og ved den Polske nasjonaloperaen.

Sesongen 2019/20 har han tittelrollen i Idomeneo ved Rome Teatro dell’Opera, og der synger han også Boris in Katja Kabanova av Janáček. I februar 2020 er han Alwa i Alban Bergs Lulu ved statsoperaen i Hamburg.

I tittelrollen som Tito gjester Charles Workman Bergen Nasjonale Opera for første gang.