Hopp til innhold

Edward Gardner

Edward Gardner har nå forlenget sin kontrakt med Bergen Filharmoniske Orkester helt frem til 2023.

Briten Edward Gardner (f. 1974) er sjefdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester siden høsten 2015, og er internasjonalt anerkjent som en av de ledende dirigenter i sin generasjon. Hans kontrakt med BFO er nå forlenget helt frem til 2023.

Han har sin utdannelse fra universitetet i Cambridge og Royal Academy of Music i London. Tidlig ble han assistent for Sir Mark Elder og avanserte deretter til musikksjef for Glyndebourne Touring Opera før han ble utnevnt som musikksjef for English National Opera (2007-2015). I 2008 mottok han Royal Philharmonic Societys pris for beste dirigent og i 2009 ble han tildelt Olivier-prisen for Outstanding Achievement i opera.

Edward Gardner dirigerer jevnlig i store operahus som Metropolitan i New York, La Scala i Milano, operaen i Paris og ved Glyndebourne. Hans mange innspillinger har fått strålende kritikker, også flere med Bergen Filharmoniske Orkester. Fra sesongen 2021/22 er han også sjefdirigent for London Philharmonic Orchestra (LPO).

Peter Grimes i 2017 var hans første samarbeid med Bergen Nasjonale Opera, og høsten 2019 ble suksessen gjentatt – og da både i Bergen, Oslo og i Royal Festival Hall i London.

Våren 2021 dirigerer Gardner Mozarts opera La clemenza di Tito i Grieghallen, med seks norske sangere som solister.

Februar 2021


Medvirket på

La clemenza di Tito
Spilleperiode: 13-19/03

LA CLEMENZA DI TITO

Rå maktkamp, begjær, sjalusi og Mozarts nydelige musikk. La clemenza di Tito leverer all den skjønnhet og heftige følelser vi forventer fra mesternes mester.

Les mer Utsolgt
Macbeth
Spilleperiode: 07-13/11

MACBETH / AVLYST

Operaen Macbeth er avlyst grunnet Covid-19.

Les mer Utsolgt
Salome
Spilleperiode: 20-22/05

AVLYST: Salome

Grotesk, erotisk, forbudt, psykotisk, utuktig, makaber - Salome tar for seg de ekstreme yttergrensene ved menneskets mørkeste tilbøyeligheter.

Les mer Utsolgt
Peter Grimes
Spilleperiode: 21-30/11

Peter Grimes

– The best Peter Grimes I’ve ever seen. The Spectator om Peter Grimes på Edinburgh International Festival

Les mer Kjøp billetter
Berlioz Grande Messe Des Morts
Spilleperiode: 23-24/05

Berlioz Grande Messe Des Morts

Et av 1800-tallets mest forbløffende musikkverk. Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, Bergen Filharmoniske Orkester og Festspillene i Bergen. Streames også live 24. mai kl. 19.25.

Les mer Kjøp billetter
Otello
Spilleperiode: 11-15/12

Otello

Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester presenterer Otello av Giuseppe Verdi, et sterkt drama om sjalusi og kjærlighet, med fremragende sangere i hovedrollene.

Les mer Kjøp billetter
Peter Grimes Nett
Spilleperiode: 30-31/05

Peter Grimes på Festspillene 2017

Brittens mesterverk, satt til en klaustrofobisk småby på Englands forblåste kyst, presenterer noe av den mektigste og mest teatralske musikken som noensinne er skrevet for operascenen.

Les mer Kjøp billetter