Hopp til innhold

Mai Goto

Den prisvinnende pianisten Mai Goto avrunder Opera på biblioteket-serien 21. april sammen med Daniela Iancu Johannessen.

Mai Goto har sin utdanning fra Osaka University of Music, Japan, der hun studerte med Atsuhiko Shimizu før hun fortsatte sine studier med György Nádor på Lisztakademiet i Budapest. I 2012 avla hun sin Master-eksamen på Griegakademiet, Universitetet i Bergen, med Signe Bakke og Torleif Torgersen som sine lærere. I 2009 mottok hun førsteprisen i "The 24th International Music Competition Rovero d'Oro" i Italia.

Goto er bosatt i Bergen, og er aktiv som pianist, blant annet på Siljustøl, og i AVGARDE", Bergens konsertserie for samtidsmusikk. I 2013 medvirket hun som pianist i produksjonen “Nina Grieg – en stor liten kvinne” i Griegs villa på Troldhaugen. Samme år var hun solist i Mendelssohns klaverkonsert nr. 2 på turné i USA, med dirigent Trond Sæverud, og i 2014 var hun solist i Beethovens klaverkonsert nr. 5 med Universitets Symfoniorkester i Bergen.

Hun har skrevet teatermusikk til den japanske historien 'Issun Boshi' og til barneforestillingen 'Klovnen Klem’ – fremført av skuespilleren Karin Stautland. In 2017 var hun Ukens pianist på Troldhaugen, og turnerte i løpet av året til Italia, Belgia, Kypros og Spania.

Medvirket på

Operasalong på Biblioteket
Spilleperiode: 21/01-21/04

Opera på biblioteket

Tre konserter – tre ulike kvinnestemmer: I hovedbibliotekets kafé kan du denne våren oppleve stemmeprakt som går fra lys koloratursopran til mørk og dramatisk mezzo.

Les mer Gratis inngang