Hopp til innhold

Roberto Frontali

Han har vært solist på verdens ledende operascener som The Met, Wiener Staatsoper og La Scala i Milano. Nå kommer barytonen Roberto Frontali til Grieghallen for å synge tittelrollen i Macbeth.

Den italienske barytonen Roberto Frontali er spesielt kjent for sine tolkinger av Verdi og Puccini, men han har er også kritikerrost for tittelroller som Tsjajkovskijs Eugen Onegin.

En av Frontalis signaturroller er Verdis Rigoletto, som han bl.a. har tolket ved The Metropolitan Opera i New York. På The Met har han også sunget Scarpia (i Puccinis Tosca), en rolle som også har brakt han bl.a. til statsoperaen i Hamburg, til Tokyo og til São Paolo i Brasil. Andre Verdi-roller som kan nevnes er Otello på den legendariske operaen Teatro San Carlo i Napoli, og Falstaff ved Los Angeles Opera.

Macbeth har han tolket bl.a. ved Théâtre des Champs-Élysées i Paris, og for to år siden (2018) gav Teatro Massimo i Palermo ut en DVD med Frontali i tittelrollen som Macbeth. Som Macbeth i Grieghallen gjester Frontali nå Norge og Bergen Nasjonale Opera for første gang.

I desember i år (2020) skal Frontali synge tittelrollen i Falstaff ved La Monnaie i Brussel, og i februar 2021 har han tittelrollen i Donizettis opera Belisario ved Theater an der Wien.