Hopp til innhold

Berlioz Grande Messe Des Morts

Kjøp billetter
Spilletid: 1 t 20 m
Språk: Latin Tekstet: Norsk
Sted: Grieghallen Billettpriser: 250 - 850 kr
Premiere: 23. mai 2018 Spilleperiode: 23 - 24/05

Bergens sterke musikalske krefter møtes til nok et stort samarbeid og åpner Festspillene i Bergen 2018 med Berlioz: Grande messe des morts.

Berlioz skrev sin gigantiske dødsmesse på oppdrag fra den franske innenriksministeren til minne om de falne under juni-revolusjonen fra 1830. Med sitt enorme orkesterapparat sprenger stykket alle grenser for et rekviem og utvider idéen om hva kirkemusikk kan være. Stat, kirke og Berlioz’ vyer går opp i en større enhet som viser vei gjennom apokalypsen når domsbasunen lyder.

Komponisten foreskriver 12 horn, mot vanligvis fire, og 10 paukister, mot normalt én. Dertil kommer fire grupper av messingblåsere med til sammen 38 musikere, balansert opp med et slagverkkraftig, utvidet orkester.

I sterk kontrast står den ensomme tenorsolisten som et bilde på den enkelte avdødes sjel. På dommens dag har hver og en kun seg selv å stå til rette for.

Tenoren Bror Magnus Tødenes, sammen med et ekstra stort kor og orkester, lar seg lede av Edward Gardners taktstokk gjennom et av 1800-tallets mest forbløffende musikkverk.

"There are times - not many - when a concert goes beyond being just a concert and transcends itself", skrev en kritiker etter å ha hørt Berlioz’ Requiem med Ed Gardner og Philharmonia Orchestra under Three Choirs Festival i fjor.

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, Bergen Filharmoniske Orkester og Festspillene i Bergen.

Billetter til forestillingen 24. mai er nå i salg, selve åpningsforestillingen 23. mai kommer i salg i februar, i forbindelse med hovedlanseringen av Festspillene i Bergen 2018.

I samarbeid med: 
Bergen Filharmoniske Orkestser
Eikanger-Bjørsvik Musikklag
Edvard Grieg Kor
Bergen Filharmoniske Kor
Collegiûm Mûsicûm Kor
Royal Northern College of Music Choir

Medvirkende


Samtlige spilledatoer


23/05 Onsdag 18.45
Kommer snart
Kommer snart
24/05 Torsdag 19.30
Kjøp billetter
Kjøp billetter

Relaterte nyheter