Hopp til innhold

LA CLEMENZA DI TITO

Utsolgt
Spilletid: 3 timer inkl. pause Pauser: 1
Språk: Italiensk Tekstet: Norsk
Sted: Grieghallen Billettpriser: Kr 200 - 750
Premiere: 13. mars 2021 Spilleperiode: 13 - 19/03

Rå maktkamp, begjær, sjalusi og Mozarts nydelige musikk. La clemenza di Tito leverer all den skjønnhet og heftige følelser vi forventer fra mesternes mester.

La clemenza di Tito kunne ikke ha vært mer aktuell: Hvilken type leder ønsker vi i krisetider? Bringer makt mennesker sammen eller isoleres vi? Kan vi tilgi uten å glemme? Alle disse spørsmålene virket relevante for et år siden da vi startet prøvene på vår moderne versjon av Mozarts mesterverk. Men nå, etter at en pandemi har forårsaket kaos, tap og endring, ser det ut til at de parallellene vi kan trekke i dag er enda mer slående. Les hele handlingen

LIVE OPERA - ENDELIG
For et år siden sto regissør Rodula Gaitanou sammen med alle operaens medvirkende i sjokk på scenen i Grieghallen, da beskjeden kom om at La clemenza di Tito måtte avlyses rett før premieren da verden stengte ned. Men, selv om det har vært utfordring på utfordring også etterpå, er vi fast bestemt på å fremføre denne operaen for deg. Forestillingen kommer ikke til å være det vi planla i starten. Produksjonen er snudd rundt på og omformet for å kunne følge gjeldende restriksjoner og sikkerhetsrutiner.

APOKALYPSE OG LYS
Det er den nakne versjonen, selve essensen av stykket, du får oppleve i Grieghallen i mars. Dramaet går rett inn i temaet isolasjon og ødelagte relasjoner både på det private og offentlige plan - et felles møtested der alle mennesker står på kanten av et personlig og apokalyptisk øyeblikk.

Mozarts opera er inspirerende. Det er lys i enden av tunnelen, det finnes håp i menneskeheten og fellesskapets ånd. Vi blir nedbrutt og bygger oss opp igjen, vi holder ut og kommer sammen i det skapende. Vi feirer menneskeheten og ser frem til gledelige gjensyn. Snart – og sammen.

NORSKE SOLISTER I ALLE ROLLENE
Vi gleder oss over å kunne presentere et topplag norske sangere i alle rollene: Tenoren Bror Magnus Tødenes har den utfordrende tittelrollen som Tito og sopranen Beate Mordal er hans hevngjerrige motpart Vitellia. Mezzosopranen Ingeborg Gillebo har bukserollen som Annio og Frøy Hovland Holtbakk er hans modige kjæreste Servilia. Mezzosopranen Adrian Angelico står sentralt i operaen som den dypt forelskede mannen Sesto, som følger Vitellias morderiske vei. Bassbarytonen Christian Valle har rollen som Publio.

FORESTILLINGEN STRØMMES 15. MARS
Forestillingen strømmes direkte fra Grieghallen mandag 15. mars kl. 18:55.
Mer info

Bergen Filharmoniske Orkester ledes av sjefdirigent Edward Gardner

Wolfgang Amadeus Mozart / Musikk
Caterino Mazzolà, etter Pietro
Metastasio / Libretto
Bergen Filharmoniske Orkester
Edvard Grieg Kor med gjester

Fullscenisk opera i to akter

En ny produksjon fra Bergen Nasjonale Opera

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera i samarbeid med Musikkselskapet Harmonien og Edvard Grieg Kor

Foto: Patricia Varela / plakat av BNO

Relaterte nyheter

Rehearsals via Teams

Opera i koronaens tid

Side opp og side ned med restriksjoner skal ikke hindre oss i å produsere opera! Ei heller innreiseforbud. Prøvene til Mozarts La clemenza di Tito er endelig i gang, med regissør, kostymedesigner og lysdesigner fra London til stede. På storskjerm riktignok - via Teams.

La clemenza di Tito

Sex, vold og moderne opera

Helt fra tidlige tider har opera vært eksplisitt. Ofte like barbarisk som romantisk - og med langtrukne dødsscener. Men hva med iscenesettelsen? Må den være satt til fortiden?

Keiser Nero

I selvransakelsens øyeblikk

Rett foran øynene til imperiets nykronede keiser ble det fremført en voldelig og gripende opera, som om man skuet like inn i keiserdømmets undergang. Mozarts nye opera, La clemenza di Tito, var som en fremtidsvisjon, et trollspeil, noe ingen hadde sett maken til.

Samtlige spilledatoer


13/03 Lørdag 18.00
Grieghallen Utsolgt
Utsolgt
15/03 Mandag 19.00
Grieghallen Utsolgt
Utsolgt
17/03 Onsdag 19.00
Grieghallen Utsolgt
Utsolgt
19/03 Fredag 19.00
Grieghallen Utsolgt
Utsolgt