Hopp til innhold

Arkiv

Kjærlighet i rødt, hvitt og svart

Kjærlighet i rødt, hvitt og svart

Er kjærleiken raud og blodig, uskuldskvit – eller svart og egoistisk? Mozart blir presentert med ein heilt eigen vri,  når vidaregåande skular i januar får besøk av Bergen Nasjonale Opera.

Credit: Allkindza

AVLYST: Debatt om ekstremisme og lederskap

Basert på råd fra helsemyndigheter knyttet til koronaviruset kansellerer Universitetet alle arrangementer i Universitetsaulaen frem til påske. Dermed utgår debatten med Hans-Wilhelm Steinfeld (journalist og tidligere NRK-korrespondent), Elisabeth Ivarsflaten (professor i sammenliknende politikk ved UiB), Allan Little (BBC-korrespondent) og Rodula Gaitanou (regissør).

Lyttelos

AVLYST: Lyttelos - La clemenza di Tito

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien besluttet å avlyse operaen La clemenza di Tito og Lyttelos om operaen på Litteraturhuset.

La clemenza di Tito

AVLYST: La clemenza di Tito

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien besluttet å avlyse operaen La clemenza di Tito

Elisabeth Teige

Påskesalmen fra Cavalleria Rusticana

Bergen Nasjonale Opera har gleden av å hilse alle en riktig god påske med denne nyinnspilte påskesalmen fra Mascagnis opera Cavalleria Rusticana. Solist er Elisabeth Teige, og med på laget har hun Edvard Grieg Kor med gjester og sangere fra EGKs barnekor.

Lyttelos

Lyttelos: Bli en operaelsker du også!

Hvorfor treffer opera rett i hjertet – og hva skjer med oss når vi lytter? Bli med på oppdagelsesreise, når vi plukker en opera fra hverandre og finner de små detaljene i musikken som gjør at hjertet banker litt fortere.

Opera Bobler Lady Sea Term

AVLYST: Opera i Austevoll

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Bekkjarvik Gjestgiveri besluttet å avlyse arrangementet.

Daniela Iancu Johannessen

DIGITAL KONSERT

Mezzosopranen Daniela Iancu Johannessen og pianisten Mai Goto inviterer til dramatiske arier, klassiske perler og nyere sanger (på 13 ulike språk!) uansett hvor du er i verden. På grunn av korona-situasjonen er nemlig konserten flyttet fra biblioteket til online.

Salome

AVLYST: Salome

Grotesk, erotisk, forbudt, psykotisk, utuktig, makaber - Salome tar for seg de ekstreme yttergrensene ved menneskets mørkeste tilbøyeligheter.

Future Opera Fugler

AVLYST: Future Opera

Våren 2020 har vi gleden av å presentere to urpremierer i samarbeid med Íslenska óperan, når de to unge komponistene Bára Gísladóttir og Peder Barratt-Due utforsker hvordan vi kommuniserer med hverandre i hver sin nyskrevne opera.

Siste Kapittel

Siste kapittel - En festival om aldring

På bakgrunn av korona-situasjonen er aldringsfestivalen Siste Kapittel utsatt til juni 2021. I mellomtiden kommer en digital konsert, som strømmes 20. juni 2020, med Bergen Guttkor.

Animert operaspill fra Bergen

Animert operaspill fra Bergen

Er det lov å leke med opera …? Ja visst! Bergen Nasjonale Opera er nå i full gang med å utvikle et nettbasert spill, der både komponist, librettist, sanger og regissør vil dukke opp som 3D-figurer.

Carmen

CARMEN-FILMEN

Carmen er en av verdens mest spilte operaer, men hva skjedde etter siste akt? Bergen Nasjonale Opera lager nå en film inspirert av Carmen, innspilt med både internasjonale solister og lokale krefter under korona-krisen.

Operabobler Fedje Web

Opera på Fedje

Velkomen til Opera på Fedje, for fjerde år på rad! Vi gjentar suksessen frå i fjor med korkonsert i kyrkja kl. 14, og om kvelden blir det krabbefest med opera på Fab nr 8!