Hopp til innhold

Arkiv

Kjærlighet i rødt, hvitt og svart

Kjærlighet i rødt, hvitt og svart

Er kjærleiken raud og blodig, uskuldskvit – eller svart og egoistisk? Mozart blir presentert med ein heilt eigen vri,  når vidaregåande skular i januar får besøk av Bergen Nasjonale Opera.

Credit: Allkindza

AVLYST: Debatt om ekstremisme og lederskap

Basert på råd fra helsemyndigheter knyttet til koronaviruset kansellerer Universitetet alle arrangementer i Universitetsaulaen frem til påske. Dermed utgår debatten med Hans-Wilhelm Steinfeld (journalist og tidligere NRK-korrespondent), Elisabeth Ivarsflaten (professor i sammenliknende politikk ved UiB), Allan Little (BBC-korrespondent) og Rodula Gaitanou (regissør).

Lyttelos

AVLYST: Lyttelos - La clemenza di Tito

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien besluttet å avlyse operaen La clemenza di Tito og Lyttelos om operaen på Litteraturhuset.

La clemenza di Tito

AVLYST: La clemenza di Tito

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien besluttet å avlyse operaen La clemenza di Tito

Elisabeth Teige

Påskesalmen fra Cavalleria Rusticana

Bergen Nasjonale Opera har gleden av å hilse alle en riktig god påske med denne nyinnspilte påskesalmen fra Mascagnis opera Cavalleria Rusticana. Solist er Elisabeth Teige, og med på laget har hun Edvard Grieg Kor med gjester og sangere fra EGKs barnekor.

Lyttelos

Lyttelos: Bli en operaelsker du også!

Hvorfor treffer opera rett i hjertet – og hva skjer med oss når vi lytter? Bli med på oppdagelsesreise, når vi plukker en opera fra hverandre og finner de små detaljene i musikken som gjør at hjertet banker litt fortere.

Opera Bobler Lady Sea Term

AVLYST: Opera i Austevoll

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Bekkjarvik Gjestgiveri besluttet å avlyse arrangementet.

Daniela Iancu Johannessen

DIGITAL KONSERT

Mezzosopranen Daniela Iancu Johannessen og pianisten Mai Goto inviterer til dramatiske arier, klassiske perler og nyere sanger (på 13 ulike språk!) uansett hvor du er i verden. På grunn av korona-situasjonen er nemlig konserten flyttet fra biblioteket til online.

Salome

AVLYST: Salome

Grotesk, erotisk, forbudt, psykotisk, utuktig, makaber - Salome tar for seg de ekstreme yttergrensene ved menneskets mørkeste tilbøyeligheter.

Future Opera Fugler

AVLYST: Future Opera

Våren 2020 har vi gleden av å presentere to urpremierer i samarbeid med Íslenska óperan, når de to unge komponistene Bára Gísladóttir og Peder Barratt-Due utforsker hvordan vi kommuniserer med hverandre i hver sin nyskrevne opera.

Siste Kapittel

Siste kapittel - En festival om aldring

På bakgrunn av korona-situasjonen er aldringsfestivalen Siste Kapittel utsatt til juni 2021. I mellomtiden kommer en digital konsert, som strømmes 20. juni 2020, med Bergen Guttkor.

LOVE IS WAITING FOR YOU

Film: Carmen - Besettelse i isolasjon

Carmen er en av verdens mest spilte operaer, men hva skjedde etter siste akt? Bergen Nasjonale Opera har laget en film inspirert av Carmen, innspilt med både internasjonale solister og lokale krefter under korona-krisen.

OperaFest på Terminus

Operafest på Terminus

Tre dagers operafest på Grand Hotel Terminus! Bror Magnus Tødenes og Astrid Nordstad er artistene på OperaBobler og OperaSmak, mens Annika Beinnes synger på lørdagens Afternoon Tea.

Absolutt Lloyd Webber

Absolutt Lloyd Webber

De beste sangene! Gled deg til å oppleve Eir Inderhaug som Evita og André Søfteland som Operafantomet, når de inviterer til to glitrende kvelder på Den Nationale Scene.

Macbeth

Opera i skolen - Macbeth

Hurtigkurs i opera: Tenoren og rockegitaristen  Stian Økland  reiser sammen med  skuespilleren Beate Rostin til ungdomsskoler i Bergen med et hurtigkurs  i opera, inspirert av Verdis Macbeth.

Macbeth

Macbeth

Høstens store opera i Grieghallen er mektig! Verdi elsket Shakespeare, spesielt historien om Macbeth, kongen av Skottland, og hans dødelig ambisiøse kone. Morderisk maktlyst drives ubønnhørlig frem mot en skjebnestyrt avgrunn.

Animert operaspill fra Bergen

Animert operaspill fra Bergen

Er det lov å leke med opera …? Ja visst! Bergen Nasjonale Opera er nå i full gang med å utvikle et nettbasert spill, der både komponist, librettist, sanger og regissør vil dukke opp som 3D-figurer.